Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkrili ih Česi

IKEA: Okruglice s konjetinom smo prodavali u nekoliko država

IKEA
DPA/PIXSELL
25.02.2013.
u 11:58

Češka veterinarska služba objavila je da je pronašla konjsko meso u mesnim okruglicama u kojima se trebala nalaziti samo govedina i svinjetina, a u državu ih je uvezla švedska IKEA

Češka veterinarska služba objavila je da je pronašla konjsko meso u mesnim okruglicama u kojima se trebala nalaziti samo govedina i svinjetina, a u državu ih je uvezla švedska IKEA, piše Philly.

Glasnogovornik IKEA-e u Češkoj Petr Chadraba je kazao da su se iste mesne okruglice sa, uz tu državu, prodavale i u Velikoj Britaniji, Portugala, Nizozemskoj i Belgiji, piše Reuters.

Češka služba je izvijestila da su pakovanja od jednog kilograma smrznutog mesa proizvedena u Švedskoj kako bi se prodala u Ikeinim trgovinama namještajem, gdje se nudi i tipična švedska hrana.

Spriječeno je da ukupno 760 kilograma okruglica dođe do polica i potrošača. Česi su konjsko meso pronašli u goveđim burgerima uvezenima iz Poljske.

Prošlog tjedna Česi su pronašli konjetinu u lazanjama koje je proizvela tvrtka Tavola S.A., a prodavale su se u Tescu.

>>Njemački ministar: Poklonimo hranu s konjskim mesom sirotinji

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
13:47 25.02.2013.

Ispada da IKEA nije ni luk jela, ni luk mirisala. A onda na pamet padne nedavno otkriće da su politički zatvorenici, prema tajnomu sporazumu između Šveđana i istočnonjemačkih staljinista, za Ikeu radili namještaj. Sve je to smišljena politika, od aflatoksinana do konjetine natopljene toksinima. Uvedite već jedanput taj GMO da se svi svjesno potrujemo jer je ovo do sada vađenje duše na pamuk!

IM
Immanuell
14:03 25.02.2013.

Zatvorenici rade namještaj zato što su najjeftinija moguća radna snaga, a ne zbog nekakve urote. Naravno da postoji sporazum između naručitelja i proizvođača, što je tu sporno?!

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
09:19 26.02.2013.

Dobar tek!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije