Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bura na Prisavlju

Igrokaz s Pilselom ocijenit će etičko povjerenstvo HRT-a

stanković
Arhiva VL
02.04.2010.
u 21:58

I v. d. glavnog ravnatelja Josip Popovac zatražio ocjenu povjerenstva, ali samo dijela emisije u kojem je tzv. skeč Stankovića i Pilsela.

Medijska trakavica o sukobu HTV-ove zvijezde Aleksandra Stankovića i premijerke Jadranke Kosor, koja se nakon njegova i Pilselova “igrokaza” u Nedjeljom u 2 te objave premijerkina osmominutnog demantija tjedan dana poslije u istoj emisiji preselila na portale i stranice tiska, ipak je, čini se, dozlogrdila čelnicima HTV-a i Prisavlja.

“Besmisleni igrokaz”

I dok je Stanković nastavljao bockati, zazivajući premijerku da ga nakon prijave Vijeću časti HND-a tuži i “pravom sudu” (te se razmetao izjavama kako “jedva čeka da ga se pozove na sud kako bi tamo vrlo rado obrazložio sve što misli o onome što u tom demantiju piše”), privremeni ravnatelj HTV-a Mislav Stipić još je prije osam dana predložio Josipu Popovcu, v. d. glavnog ravnatelja HRT-a, da zatraži mišljenje etičkog povjerenstva o tom Stankovićevu “besmislenom igrokazu”.

Popovac je to jučer, doznajemo, doista i učinio. Potvrdu te informacije dobili smo danas, doduše, samo od Stipića:

Nije prijava, nego ocjena

– Točno je da sam predložio v. d. ravnatelja da zatražimo ocjenu etičkog povjerenstva, ali samo onog spornog dijela emisije koji se odnosi na taj njegov besmisleni igrokaz s Pilselom. Mene se, naime, ne tiče koga će Stanković pozivati u emisiju i o čemu će razgovarati s gostima, ali dio u kojem njih dvojica glumataju taj “izmišljeni razgovor” prema mojem je mišljenju bio nešto što ruši ozbiljnost i ugled javne televizije. Dakle, to nije prijava, nego samo zamolba etičkom povjerenstvu da nam ocijeni taj sporni dio emisije, a nakon toga ćemo vidjeti što ćemo dalje poduzeti – rekao nam je Stipić.

Doznajemo da je slično već učinio i šef informative Renato Kunić.

Komentara 30

EB
El-Bojko
22:32 02.04.2010.

Ja sigurno nisam krADeZeovac, ali mislim, ustvari uvjeren sam gledajući ga, da je izgubio odavno kompas... bio je nekad puno oštriji i objektivniji, jednostavno bolji jer je bio profesionalac, a posljednje 2 sezone isada više bahati majmunko, nego neki novinar, totalno se pogubio, niti sam ne zna što bi više, preporučam mu da si uzme pauzu, jer očito ovaj format se istrošio, i on skupa s njim...

OB
-obrisani-
22:33 02.04.2010.

Odurna emisija s odvratnim voditeljem!

ZU
zuba
23:26 02.04.2010.

pa to su ti sve kradezove metode....pogledaj kako se pjene i davaju minuse..gle gle....ovo su zadnji trzajevi...a i samo znate da onda pucaju iz svega!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije