Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Međugorje

Igor Zidić ponovno izabran za predsjednika Matice Hrvatske

matica (1)
Foto: VL
1/5
19.06.2010.
u 22:00

Matica je prvi puta u svojoj 168 godina dugoj povijesti Glavnu skupštinu održala u drugoj državi.

Igor Zidić ponovno je izabran za predsjednika Matice Hrvatske, na Glavnoj skupštini koja se održava u etno selu Međugorje, u općini Čitluk u BiH. Za njega je glasovao 151 od 159 zastupnika, a za potpredsjednike su izabrani Stjepan Damjanović, Stjepan Sučić i Ante Stamać, dok je za glavnog tajnika ponovno izabran Zorislav Lukić, za književnog tajnika Tonko Marojević, te za gospodarskog tajnika Damir Zorić.

Matica je prvi puta u svojoj 168 godina dugoj povijesti Glavnu skupštinu održala u drugoj državi.

- Zahvalan sam na prigodi koja mi se pružila, a koju nisu imali moji prethodnici, što prvi put nakon 168 godina postojanja Glavnu skupštinu Matice hrvatske priređujemo u drugoj državi, ali među svojima. To jest pokazatelj da se Matica demetropolizira, ali i da je prepoznala znakove vremena. Iskreno  sam zadovoljan što se održava u BiH čime je Matica pokazala svoju širinu - rekao je Zidić.

On je istaknuo da su 'Matica i Hrvatska jedno' te kako se protivi tome da je se samo identificira kao "Maticu zagrebačku". Dodao je kako politika Matice hrvatske ima za cilj kulturno povezivati sva mjesta i krajeve gdje žive Hrvati.

Visoko Matičino priznanje  - odličje Matice hrvatske - Zidić je uručio akademiku Janku Katičiću.

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
11:26 20.06.2010.

A kako to da je nekada,kako neki pišu,Matica bila cijenjena ,a danas to nije.Možda zato jer su prije u njoj predsjedavali titoisti-komunisti.A Bosna je dala tri nobelovca.Zagreb niti jednog.Zagreb ima poturicu Jergovića,koji je junački pobjegao iz Sarajeva,kad je najviše krvarilo,ao,a danas pljuje Međugorje i Hrvate iz Bosne iz tog ciganskog izloga , zajedno s ostalim JNA potomcima tipa Kuljiš.

OB
-obrisani-
22:28 19.06.2010.

Pravi čovjek na pravom mjestu!

VO
Vorosmart
23:26 19.06.2010.

Mogli su i u Drinovcima birati!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije