Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcije

IFIMES: I Tuđman je bio počasni građanin Vukovara i general JNA

kosor
Patrik Macek/PIXSELL
01.10.2013.
u 09:52

Povezivanje gospođe Kosor s generalima JNA u najmanju je ruku izraz zlonamjernosti s obzirom na njezino dosadašnje političko djelovanje, poručuju iz IFIMES-a

U povodu prozivanja Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) iz Ljubljane od „Stožera za obranu hrvatskog Vukovara“ institut se danas oglasio priopćenjem za javnost.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Stožer za obranu hrvatskog Vukovara u svome nepotpisanom priopćenju za javnost izdanom dana 21. rujna 2013. godine iznosi niz insinuacija o Međunarodnom institutu IFIMES i pojedinim njegovim članovima i na taj način pokušava posebno diskreditirati za unutarnje političke potrebe u Republici Hrvatskoj članicu Savjetodavnog odbora instituta gospođu Jadranku Kosor, bivšu predsjednicu Vlade Republike Hrvatske.

Također, povezivanje gospođe Kosor s generalima JNA je u najmanju ruku izraz zlonamjernosti glede na njeno dosadašnje političko djelovanje i sve što je uradila ne samo za boljitak Republike Hrvatske nego i regije u promoviranju europskih vrijednosti kao i za hrvatske braniteljske udruge proizašle iz domovinskog rata. Ako je netko general, ne znači da je automatski ratni zločinac. Većina generala su časni ljudi. Na institutu naši generali nisu ratni zločinci niti su optuženi za ratne zločine.

Podsjećamo, da je i prvi predsjednik Republike Hrvatske i počasni građanin grada Vukovara pokojni dr. Franjo Tuđman također bio general JNA. Očito je, da određene političke strukture i obavještajno podzemlje unutar Republike Hrvatske zloupotrebljavaju situaciju u Vukovaru kao simbolu hrvatskog stradanja u domovinskom ratu u cilju političkog obračuna sa bivšim predsjednikom RH, bivšom predsjednicom Vlade RH i svima drugima za koje smatraju da mogu predstavljati konkurenciju u političkom životu Hrvatske.

Zbog toga ne iznenađuje da navedenim strukturama smeta IFIMES kao pokretač i promotor pozitivnih vrijednosti u regiji i šire. Želimo podsjetiti javnost, da je Međunarodni institut IFIMES 20. siječnja 2011. godine dodijelio visoko priznanje tadašnjoj hrvatskoj premijerki Jadranki Kosor „Osoba 2010. godine“. Visoko priznanje premijerki Kosor u Zagrebu je uručio predsjednik Savjeta instituta Craig T. Smith, bivši politički direktor Bijele kuće.

Međunarodni institut IFIMES osuđuje svako ponašanje i djelovanje koje je u suprotnosti s europskim vrijednostima suživota u različitosti i koje kao sredstvo koristi manipulaciju, nasilje i zloupotrebljava emocije žrtava rata za ostvarivanje političkih ciljeva, a ne koristi institucije sustava za vođenje dijaloga i traženje odgovarajućih rješenja, koja neće biti u suprotnosti sa postojećim ustavno-pravnim poretkom i na štetu poštivanja ljudskih i manjinskih prava“.

 >> Bauk brani Kosor: Oduzimanje počasne titule bilo bi nezakonito!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije