Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prostorni plan

IDS-ovci traže referendum i raspravu o Plominu 3

'16.05.2012.,Plomin -Termoelektrana Plomin 2. Photo: Dusko Marusic/PIXSELL'
'Dusko Marusic/PIXSELL'
03.09.2012.
u 15:39

U svom zahtjevu vijećnici IDS-a u Skupštini traže da se na sljedećoj sjednici raspravi o izgradnji TE Plomin 3 i da se vijećnicima Skupštine Istarske županije predloži donošenje odluke o raspisivanju referenduma

Županijski vijećnici IDS-a uputili su danas Skupštini Istarske županije zahtjev za uvrštenjem točke vezane uz problematiku izgradnje TE Plomin 3 na dnevni red Skupštine Istarske županije. U svom zahtjevu vijećnici IDS-a u Skupštini traže da se na sljedećoj sjednici raspravi o izgradnji TE Plomin 3 i da se vijećnicima Skupštine Istarske županije predloži donošenje odluke o raspisivanju referenduma.

− Sukladno prethodnim zahtjevima vijećnika Skupštine Istarske županije iz redova pozicije i opozicije te saznanjima koja imamo iz sredstava javnog priopćavanja vezano za gradnju novog bloka TE Plomin, smatramo potrebnim da se Skupština Istarske županije, a nakon toga i direktno zainteresirani žitelji Istarske županije, izjasne o navedenom pitanju − istaknuo je županijski vijećnik Tedi Chiavalon u ime podnositelja zahtjeva.

Vijećnici IDS-a podsjećaju da županijski prostorni plan predviđa da sva tri elektroenergetska bloka u Plominu ne smiju nadmašiti trenutačnu snagu od 335 MW te da "trojka" kao energent mora koristiti plin.

Ključne riječi

Komentara 1

NE
Nepokolebljiv
18:39 03.09.2012.

Hrvatska je Republika s domom predstavnoka. Predstavnici vladaju prema vlastitom uvjerenju a tamo ih izborima salje stanovnistvo. Referendum je prema tome neodgovarajuca opcija. Zamislite referendume o vremenu paljenja ulicne rasvijete, pranja ulica, naponu elektricne mreze, gradevne dozvole susjedu Stefu ... Hrvatska treba vise energije i Plomin je jedna od logicnih opcija. Da li ce se koristiti uvozni "cisti" ugljen ili domaci plin koji se moze izvesti za vise nego stoji ugljen je stvar ekonomije i razuma poslanika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije