Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj “torbari”: U Zagrebu odgođen prvi sudski proces zbog kupnje povlaštenih dionica

I Zdravku Mamiću sude zbog zarade na T-HT-u

zdravko mamić
Marko Lukunić
06.10.2009.
u 17:22

Ovo je prvi postupak na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu za malverzacije s dionicama TH-T-a jer ostali postupci protiv optuženih “torbara” još nisu počeli. Zdravko Mamić tereti se da je prikupio 29 punomoći građana te kupnjom dionica zaradio 210.105 kuna na štetu građana i države.

Sudski proces Zdravku Mamiću, njegovu rođaku Marijanu Mamiću, Nikiju Vuksanu te Marku Vukeliću zbog "torbarenja" dionicama T-HT-a odgođen je jer se pred sucem Markom Benčićem u sudnici nisu pojavili ni optuženici ni odvjetnici. Odvjetnica Dinamova čelnika Jadranka Sloković, koja brani i njegova rođaka, nije mogla doći na sud jer je u isto vrijeme imala zakazanu drugu raspravu. Inače, ovo je prvi postupak na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu za malverzacije s dionicama TH-T-a jer ostali postupci protiv optuženih "torbara" još nisu počeli. Zdravko Mamić tereti se da je prikupio 29 punomoći građana te kupnjom dionica zaradio 210.105 kuna na štetu građana i države.

Za točno toliki iznos tereti se i njegov brat Zoran Mamić, kojem će pak suditi drugi sudac.

Vuksan, Marijan Mamić i Vukelić prema optužnim prijedlozima prikupili su nešto manje punomoći građana za kupnju dionica T-HT- a od braće Mamić te su, tvrdi tužiteljstvo, zaradili između sto i sto pedeset tisuća kuna.

Suđenja čekaju još i druge optužene "torbare" Sebastijana Popovića, Josipa Šelendića, Tadiju Barbarića i Marija Bebeka.

Ključne riječi

Komentara 9

ZA
zaboravi
09:39 07.10.2009.

Ja mislim da se G.Mamic ne bi spustio na teko nisko.Ja kako kontam da je 50000 kuna oko 10000 dollara.Ne znam za ostale ali za njega koji ima novac bas je ti nisko,i ne vjerujem da je on to radio.

RA
ramirna
08:18 07.10.2009.

koji su ovo kretenski komentari ,a sve neki glupani kojima je lako manipulirati i zavesti ih na krivi put, a pravi razlog je ocrniti dinamo a ne mamića jer mamić je u drugom planu a i 200 000 kuna je smješna cifra koju je ukrao svaki referent bilo nabave bilo prodaje u svim firmama u hrvatskoj .Pa nemislite valjda da aca stanković u nedjeljom u 2 laje protiv mamića njemu i ostaloj nehrvatskoj bagri smeta dinamo jer je dinamo jedan od najvećih simbola hrvatstva sjetite se one glupe jugoslavenske vojske u koju su nas tjerali pa kada želiš znati tko je kojr nacionalnosti onda ga pitaš za koga navija i ako kaže da navija za dinamo onda si tek siguran tko je i što je, i to vam je gospodo komentatori jedina istina o ovim sudovima koje vode bajići da,da bajići imali ste nekada prije dok smo bili jugorobovi poznate pjevače braću bajić koji su na svim \" svadbama i igrankama\" pjevali ispod slike draže mihajilovića, e moj narode slušaj ove malo starije koji se sjećaju jugoslovenskog jarma i očeva od ovih današnjih velikih dušebrižnika demokracije i morala, oprezno djeco najprije razmislite

MM
Mladen Miletić
20:22 06.10.2009.

I Zdravku Mamiću sude zbog zarade na T-HT-u Malo nas je ali svi smo mni Norci i ništa drugo. Gradimo zatvore ili smjeramo u EU i izvoziti kao generale u Hag ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije