Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osramotio obitelj

I. Urdangarin, bivši španjolski rukometaš i zet kralja, utajio porez

Inaki Urdangarin
Reuters/Pixsell
14.12.2011.
u 18:20

Inaki Urdangarin je zbog afere s financijskim malverzacijama suspendiran sa svih svojih službenih dužnosti

Bivši kapetan španjolske rukometne reprezentacije i zet španjolskog kralja Juana Carlosa Inaki Urdangarin zbog afere s financijskim malverzacijama suspendiran je sa svih svojih službenih dužnosti, piše Independent.  

Zeta španjolskog kralja, koji je 1997. godine oženio njegovu najmlađu kćer, tereti se za utaju poreza i nezakonito bogaćenje. On je navodno preko neprofitne organizacije Noos Institut u razdoblju između 2004. i 2006. godine izvukao novac namijenjen promociji turizma.

Urdangarin će službeno sa svoje dužnosti odstupiti do kraja godine.

– Njegovo je ponašanje neprimjereno – bio je kratak komentar glasnogovornika kraljevske obitelji.

Komentara 4

KU
kukuriku
18:59 14.12.2011.

..pa u Hr,. uvik stizú $oldi \"vaznim -drugovima\" -iz tih \"Neprofitnih oraganizacija\" -Open Society Foundations-a ..??

TE
TelAviv
19:36 14.12.2011.

dakle za one teoreticare zavjere to je cinjenica da meni nije bio zemljak

DU
Deleted user
20:56 14.12.2011.

Urdangarin je Bask i rečeno jezikom notornih nekoć komitetlija, on je imao zadaću iznutra rušiti kraljevsku obitelj koja je već desetljećima glavni neprijatelj ETA. Sjetimo se da ni sadašnji kralj nema osobne hrabrosti za posjetiti baskijske gradove. Zato je izabran baby face rukometaš u kojeg se zagledala kći - the rest is history. A što se tiče novca, rukometaši imaju znanu boljku da se u njihovom sportu kreću očajno mali iznosi u usporedbi s nogometom. Npr. Luka Modrić za par tjedana \"šišne\" Balića za cjelogodišnju zaradu tog rukometaša. Tako da im je lova karakterna slabost jer se moraju i oni nakrmiti u mladosti. Više o toj temi bi znao izreći Serdarušić, primjerice...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije