Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bandić i vjerske zajednice

I u crkvi, i u džamiji, i u sinagogi uvijek su ga čekala otvorena vrata

11.09.2011. Svetiste Majke Bozje Bistricke, Marija Bistrica - Hodocasce Zagrebacke nadbiskupije. Svetu misu predvodio je kardinal Josip Bozanic. U procesiji je sudjelovao i zagrebacki gradonacelnik Milan Bandic. Na svetoj misi se okupilo 20-tak tisuca vje
Foto: Matija Topolovec/Pixsell
21.10.2014.
u 08:30

Kažite ne crvenoj Hrvatskoj Ive Josipovića i Zorana Milanovića, koja nas uvodi u nove podjele na crvene i crne, poručivao je Bandić

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i Crkva vole se javno. Zapravo, Bandić i vjerske zajednice vole se javno i bez skrivanja jer svoju naklonost prema potrebama Katoličke crkve dijelio je i prema drugim vjerskim zajednicama, od Islamske zajednice preko židovske zajednice i reformiranih crkava, odazivajući se njihovim pozivima za pomoć, pa su ga i u crkvama, i u džamijama, i u sinagogama uvijek čekala širom otvorena vrata. Razlike među vjerama nije radio. Prema podacima iz 2007. i 2008., kako se tada pisalo, više od polovice gradskih donacija dodijelio je Crkvi – 7,8 milijuna kuna za razne popravke i obnovu sakralnih objekata. Svoju blizinu Crkvi svjedočio je jasnim izjavama da je vjernik i da se toga ne srami. Kaptol ga je snažno podržao u predsjedničkoj kampanji.

– Nema Hrvatske bez Boga! Zajedno ćemo pobijediti i sačuvati nacionalni identitet, kulturu i domovinu. Kažite ne crvenoj Hrvatskoj Ive Josipovića i Zorana Milanovića, koja nas uvodi u nove podjele na crvene i crne i stavlja u rovove za i protiv. A mi nismo za ponovnu hrvatsku nesreću – poručivao je u jeku kampanje Bandić.

Ode li Bandić s političke scene, ni Katolička crkva ni ostale vjerske zajednice zacijelo dugo neće imati tako izdašnog partnera i donatora. 

>> Bandić u USKOK došao ozbiljan, otišao sa smiješkom na licu 

>> Majka Blagica na TV-u je doznala da je uhićen, dolazili joj i liječnici 

>> Bandić je ovo i očekivao, bio je pripremljen 

>> Bandićev odvjetnik: To je spin zbog Perkovića. Miljević: Ljubičić je s obitelji išao u Čatež

Komentara 22

KA
kaleticamojamala
09:11 21.10.2014.

Tužno je gledati kako je Gospodin Bandić pohodio Crkve te stalno isticao svoje vjersko opredjeljenje od kojeg na kraju nije ostalo ništa osim deklaracije. Svi mi koji smo racionalno razmišljali i tada smo vidjeli da je njegova politika mješavina populizma, lošeg menadžmenta, korupcije i groteskne bahatosti. Politika nije igra, a ako je tako doživljavate onda će to biti igra u kojoj će uvijek gubiti građani. Ozbiljan je to posao koji zahtjeva ozbiljne ljude i stoga uozbiljimo se kao društvo i izaberimo najbolje što se nudi. Nemojte izabrati ljude koji će umjesto posla drhtati nad sudskim procesima u Hrvatskoj, a nažalost i u Njemačkoj.

DI
Dijaspora
09:38 21.10.2014.

Prije podne u Bistricu poslije podne u Kumrovec....

NI
nicolatesla
08:51 21.10.2014.

To ne znaci da ako je bio u dobrim odnosima sa vjerskim zajednicama, sto mu je i bio posao, da mu treba oprostiti zloupotrebu svoje pozicije na drzavnom radnom mjestu. Svi strani mediji ponovo pisu o nama, muka nam je vise od tih kriminalaca sto nas stalno sramote po svijetu. Ako jos netko od politicara zavrsi u zatvor, to ce im biti zadnje sto ce uraditi ovome narodu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije