Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čeka se odluka

I u srbijanskoj vladi sjedit će Z. Milanović

zorana milanović
Screenshot (sns.org.rs)
11.07.2012.
u 14:21

Prema nagađanjima srbijanskih medija ova ekonomistica rođena u Tuzli, koja se specijalizirala za ekonomiju i sigurnost energetike, trebala bi biti i nova ministrica energetike

Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije i Ujedinjeni regioni Srbije potpisali su koalicijski sporazum, a osim što će Srbijom vladati koalicija, još jedna sličnost s Vladom RH jest ta što će u njoj sjediti Z. Milanović. Ipak, postoje razlike između srbijanske i hrvatske inačice. Srbijanska Z. Milanović zapravo je Zorana Mihajlović Milanović (42), pripadnica srbijanske desnice i nekadašnja savjetnica za energetiku u vladi Milorada Dodika.

Prema nagađanjima srbijanskih medija ova ekonomistica rođena u Tuzli, koja se specijalizirala za ekonomiju i sigurnost energetike, trebala bi biti i nova ministrica energetike.

Članica je mnogih udruga, kako građanskih tako i profesionalnih, a 2010. postala je članica Srpske napredne stranke. Izdala je nekoliko knjiga, nadzirala brojne suradnje Srbije s međunarodnom zajednicom i sudjelovala u raznim projektima UN-a. Govori francuski i engleski jezik, a radi i kao vanjska suradnica na sveučilištu Megatrend u Beogradu.

Ipak, još nije sigurno hoće li zaista zasjesti u ministarsku fotelju jer  Ivica Dačić, mandatar nove srbijanske vlade, odbija otkriti tko će biti njegovi uzdanici u iduće četiri godine.

Čelnik Nove Srbije Velimir Ilić, kako je sam izjavio, javlja B92, bit će ministar, ali nije otkrio koje će ministarstvo voditi. Vuka Jeremića bi na mjestu ministra vanjskih poslova mogao naslijediti Leon Kojen. Mlađan Dinkić tvrdi da će njegovu URS-u pripasti tri ministarstva, i to europskih integracija, financija te regionalnog razvoja i lokalne samouprave, a sam Dinkić mogao bi biti na čelu ekonomije i financija.

Komentara 16

OB
-obrisani-
14:59 11.07.2012.

i kaj ovo nekog u Hrvatskoj uopće može uopće zanimati?

Avatar adeodatus
adeodatus
17:20 11.07.2012.

Bude li sposobna kao nas....

Avatar BigBadWolf
BigBadWolf
14:54 11.07.2012.

Ova je slična Zoranu Milanoviću...rodjakinja?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije