Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
očuvanje tradicije

I u Novom Sadu uvode ćirilicu!

novi sad
Marko Mrkonjić/PIXSELL
13.01.2013.
u 19:14

Danas je počelo prebacivanje s latinice na ćirilicu naziva smjera linija na elektronskim pokazivačima na autobusima

U Vukovaru se tek pripremaju za uvođenje ćirilice, a nešto istočnije, u Novom Sadu gdje je vlast političkim nasiljem preuzela Vučićeva i Nikolićeva Srpska napredna stranka, već su je uvele i to na autobusima. Danas je, javljaju mediji u Srbiji, počelo prebacivanje s latinice na ćirilicu naziva smjera linija na elektronskim pokazivačima na autobusima i do 15. siječnja pokazivači na svih 200 gradskih autobusa dobit će ćirilične natpise.

– Vraćanje ćirilice na novosadske ulice predstavlja važan korak prema očuvanju kulture, tradicije i duha ovog grada. Mislim da će to biti zanimljivo i za turiste koji nas posljednjih godina u velikom broju posjećuju – pojasnio je novinarima novosadski dogradonačelnik Borko Ilić dodajući kako izmjena pisma neće predstavljati problem strancima koji ne znaju ćirilicu, jer su autobusi GSP-a numerirani.

>> Ajduković: Ćirilica je prirodno i ustavno srpsko pravo

Ključne riječi

Komentara 14

GY
gyekenyes
16:43 14.01.2013.

Vukovar je madjarski grad ali se moze na cirilici pisati nemam nista protiv, treba provesti referendum u Borovu selu pa nek oni odluce

Avatar chelios
chelios
21:28 14.01.2013.

14.01.2013. u 17:36h El Indio je napisao/la: 14.01.2013. u 12:59h sablast je napisao/la: 14.01.2013. u 06:06h El Indio je napisao/la: hahaha Srbi opet srbuju, otic ce i Vojvodina i opet ce im neko drugi bit kriv ------------------------------------- Ajd neka neko objasni kako će pa to otići Vojvodina, i koji će je narod odvojiti od Srbije? ----------------------------------------------------------------------------- ha, sta je bilo zadnjih 20 godina? Gdje god ste srbovali ti su se odvojili od vas. To vam izgleda uslo u tradiciju --------------------------------------------------- A ti budi malo konkretan pa objasni na već traženo pitanje! Ko i na koji način i kako može da odvoji Vojvodinu od ostatka Srbije? Kako kada je Vojvodina naseljena sa preko 80% Srpskim stanovništvom i najmanje još 10% onih nacionalnih manjina koje bi stale zajedno sa Srbima rame uz rame.

Avatar chelios
chelios
11:04 15.01.2013.

15.01.2013. u 08:29h Chelsea je napisao/la:Znaci samo tako jednostavno oteti im skupstinu,...pregaziti ljude? E moj stari,...tako to krene pa stignem u svatove njene. --------------------------------------------------- Kojim pa to njima? Pa to je naša skuština i naše izvršno veće u Vojvodini, nee neko tuđe, i nama niti ta skupština, niti to izvršno veće ne treba jer je skupo i ne potrebno. Ne trabe nam postojanje pokrajine, zato što ih ni vi nemate, a da li vama trebaju?.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije