Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
klubovi zastupnika

I HDZ podržao referendum za EU u siječnju, laburisti i HDSSB protiv

sabor, zoran milanović (1)
Boris Ščitar/PIXSELL
22.12.2011.
u 20:25

Bitno je da odaziv bude reprezentativan i da daju podršku nečemu što je hrvatski milenijski cilj – zaključio je Milanović.

Za vrijeme sjednice Sabora sastali su se Klubovi zastupnika zajedno s budućim premijerom Zoranom Milanovićem kako bi raspravili nesuglasice oko tri predložena zakona koja se tiču Europske unije i referenduma. Kukuriku koalicija, HDZ i manjine dogovorili su se da će zajednički predložiti dokumente za referendum i sve ono što treba promijeniti kako bi se referendum održao 22. siječnja. S druge strane ostali su Hrvatski laburisti i HDSSB koji imaju nešto drugačiji stav, odnosno koji misle da bi se referendum trebao odgoditi za sredinu veljače.

- Dogovorili smo se također da početak redovne sjednice Sabora 15. ili 16. siječnja tematski posvetimo hrvatskom članstvu u EU. To je dobra ideja, jer će se dogoditi neposredno prije referenduma. Ovo ocjenjujem jednim vrlo kvalitetnim dogovorom – rekao je Zoran Milanović. Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor rekla je kako joj je drago da je prihvaćen njen prijedlog da se izmijene tri dokumenta.

- Zašto? Zato što je projekt ulaska u EU projekt koji je do potpisivanja ugovora vodio HDZ, odnosno Vlada, to je naš projekt i mi ćemo sve projekte koji su na tom tragu podupirati. Važno je hvatati doslovce svaki dan kako ne bismo izgubili rokove za ratifikaciju i kako bismo doista 1. srpnja 2013. postali članica EU – ustvrdila je Jadranka Kosor te dodala kako će ovaj prijedlog supotpisati i sutra o njemu raspravljati. Milanović je kazao kako je sve što je dosad učinjeno na informiranju oko EU trebalo uvjeriti i euroskeptike da se odazovu na referendum.

- I referendumsko pitanje je vrlo jednostavno i ogoljeno "Jeste li za članstvo Hrvatske u EU?" Za-Protiv. Bitno je da odaziv bude reprezentativan i da daju podršku nečemu što je hrvatski milenijski cilj – zaključio je Milanović.

Komentara 46

OB
-obrisani-
21:40 22.12.2011.

Statistika je laz manipuliraju vas

DU
Deleted user
21:01 22.12.2011.

moglo bi se i referendum troskove izbjeci jer bez obriza kako se glasa ne mijenja se cinjenica de se hrvatska nalazi na putu u eu clanstvo... mislim da to mnogi ne znaju...

EZ
ezelic
22:01 22.12.2011.

Dakako PROTIV..............Uniju zagovaraju pohlepni političari,zbog još većih privilegija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije