Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

I HDZ i SDP već rade scenarije za moguću koaliciju s Mostom

Naslovnica 3.8.
Foto: VL
03.08.2016.
u 00:01

Očekuje li nas u rujnu repriza poslijeizborne trakavice s kraja prošle godine? Kako sada stvari stoje, upravo bi se to moglo dogoditi.

Očekuje li nas u rujnu repriza poslijeizborne trakavice s kraja prošle godine? Kako sada stvari stoje, upravo bi se to moglo dogoditi.

Samo što će na prijevremenim izborima 11. rujna, ako je vjerovati anketama, relativni pobjednik vjerojatno biti SDP, odnosno njegova Narodna koalicija, a ne HDZ, dok će Most opet biti treća snaga s respektabilnim brojem mandata bez kojih se neće moći sastaviti stabilna Vlada, a lako moguće i nikakva.

U SDP-u su bili uvjereni da mogu osvojiti po jedan mandat više u svakoj izbornoj jedinici te s IDS-om i manjincima sami formirati vlast, no takav je scenarij, iako nije nemoguć, jako je teško ostvariv. Stoga je mnogo vjerojatnije da će Zorana Milanovića u rujnu opet čekati teški i mučni pregovori s čelnikom Mosta Božom Petrovom.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte e-izdanje!

Iz Večernjeg izdvajamo i ove teme:

>>Varga: Izliječio sam se od raka i želim opet biti ministar

>>Kako žive Romi: Želim raditi već 20 godina, ali kad vide tko sam, nema šanse

>>Izetbegović i Dodik isključili Hrvate iz pregovora

>>Saznajte sve o alkarima i alkarskim momcima

>>Izaberite ime za zagrebačke laviće blizance

Foto: VLm

Komentara 8

BK
branko-kockica
00:40 03.08.2016.

Most, Most, Most, od kuda mi je to poznato? Ah, da, to je ona podružnica one građevinske firme iz Austrije, kako se ono zovu, Braumberger, čiji se ministri za lovu koja se plaća preko službene PR agencije Grizli iznajmljuju da ovdje za lovu lobiraju i sudjeluju u montiranim procesima protiv konkurentske firme. Ali ne kužim zašto itko ima raditi ikakav scenarij za koaliciju s Mostom, kad jednostavno može otići u Mostovu PR agenciju i platiti tu istu koaliciju po važećem cjeniku: 100 eura za Orepića, 50 za Šprlju....

ST
stefj
07:29 03.08.2016.

Tja, destrukcija je jako popularna kod nas i uvijek bolje prolazi u narodu nego konstrukcija. Lakše je skupiti bodove među ljudima pljujući po nekome nego nešto kvalitetno raditi i stvarati. Most to jako dobro zna, te skuplja bodove na tom načelu... Vika i cika, to je naša dika. Slobodno bi to mogao biti slogan Mosta...

GR
grgaman
23:29 02.08.2016.

Udbasko cedo most je propast, dokazano

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije