Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Zarobljen' u Moskvi

I Francuska odbila dati politički azil Edwardu Snowdenu

Edward Snowden
Reuters/PIXSELL
04.07.2013.
u 18:42

"Uz taj se zahtjev, ako je podnesen, veže nekoliko pravnih problema", kazao je Valls te dodao kako je SAD demokratska država s nezavisnim pravosuđem.

Francuska je službeno odbila zahtjev za davanje političkog azila trenutačno najpoznatijem svjetskom zviždaču i američkom bjeguncu Edwardu Snowdenu koji je otkrio kako je SAD špijunirao cijeli svijet, piše Local.

"Kao i mnoge druge države i Francuska je primila zahtjev za davanje azila Edwarda Snowdena preko veleposlanstva u Moskvi. Nakon pravne analize odlučili smo da zahtjev ne prihvatimo", napisalo je u priopćenju francusko Ministarstvo unutarnjih poslova.

"SAD je demokratska država s nezavisnim pravosuđem"

Već ranije danas moglo se očekivati da će Francuska odbiti zahtjev jer je ministar unutarnjih poslova Manuel Valls jasno pokazao poziciju te države u ovom slučaju kada je kazao da će se protiviti davanju azila. Prije nego što su službeno primili zahtjev Valls je kazao da se osobno protivi davanju azila Snowdenu. "Uz taj se zahtjev, ako je podnesen, veže nekoliko pravnih problema", kazao je Valls te dodao kako je SAD demokratska država s nezavisnim pravosuđem.

Bivši CIA-in operativac Snowden od 23. lipnja nalazi se u tranzitnoj zoni u zračnoj luci u Moskvi te traži način kako bi izbjegao optužbu SAD-a za špijunažu i otkrivanje javnosti državnog programa praćenja interneta i telefona. Zatražio je azil u 21 državi svijeta. Njemački su mediji jučer objavili da je i Berlin odbio Snowdenu pružiti politički azil.

>>Pronađen skriveni mikrofon u ekvadorskoj ambasadi u Londonu

>>Anna Chapman 'zaprosila' Edwarda Snowdena!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije