Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
i on se umirovio

I Damir Kajin predao zahtjev za povlaštenu saborsku mirovinu

damir kajin, skijanje
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/3
17.01.2012.
u 17:13

Mislim da sam u svojih 20 godina rada zaslužio mirovinu, rekao je prvi političar Kukuriku koalicije koji je na jedan dan otišao u mirovinu. Milanović je rekao da mu je žao zbog Kajinova poteza

Nakon što je objavljen podatak da je sedam aktualnih saborskih zastupnika na jedan dan otišlo u mirovinu kako bi ostvarilo pravo na povlaštene mirovine, i IDS-ov Damir Kajin danas je odlučio napraviti isto. On je prvi iz Kukuriku koalicije koji se odlučio to napraviti, a podsjetimo, ostalih sedam su HDZ-ovi zastupnici Vladimir Šeks, Ana Lovrin, Ivanka Roksandić i Stjepan Milinković, HDSSB-ov Boro Grubišić te zastupnici manjina Furio Radin i Deneš Šoja.

– Danas sam i ja predao zahtjev, ne znam tko bi na mom mjestu to propustio. Mislim da sam u svojih 20 godina rada zaslužio mirovinu, imam najviše minuta za sabornicom, i ne želim da mi netko kaže "ti nisi normalan" ili da me jednog dana sažalijevaju jer se jedini nisam snašao – rekao nam je Damir Kajin koji, tvrdi, nije dobio ništa ni prije '90-ih ni kasnije, ni društveni stan, ni dionice ni ikakav novac.

– Cijelu godinu sam u Zagrebu, aktivan u Saboru, a nisam dobio ništa. Bit je da se radi i služi narodu, istina, ali ne da nakon 20 godina ostanete bez kruha jer niste bili kao neki drugi koji su dok su bili na vlasti zaradili milijune i nakupovali se vila – kaže Kajin i podsjeća kako je Stjepan Mesić 1995. godine napravio isto kada ga je HDZ u potpunosti blokirao. Danas bi, objašnjava Kajin, Mesić bio bez kune da to nije napravio.

Kajin se, tvrdi, nije s nikim konzultirao o ovoj odluci, ali je o njoj obavijestio predsjednika svoje stranke Ivana Jakovčića. Kada u Sabor dođe prijedlog zakona prema kojem bi se ukinule povlaštene mirovine, držat će, naglašava, stav koji ima posljednjih 20 godina.

– Ljudi s jednim ili dva mandata nemaju pravo na povlaštenu mirovinu, možda, ali samo možda, mogu imati pravo na neki paušal – zaključuje Kajin.

Kajinov potez komentirao je i premijer Zoran Milanović, prenosi HRT.

– Žao mi je zbog toga – kratko je odgovorio Milanović.

Ključne riječi

Komentara 388

OB
-obrisani-
20:08 17.01.2012.

Sramite se

OB
-obrisani-
20:31 17.01.2012.

što je to...5.8......dan perkana ????....he he he he he

MK
mali kukuriku
18:13 17.01.2012.

Svi, apsolutno SVI su \"poštwnjačine\", ***** ti tu politiku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije