Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
presuda

I Bišćan i taksist Zrna dobili po godinu dana uvjetne kazne

bišćan
Luka Klun/Pixsell, Sanjin Strukić/Pixsell
16.03.2010.
u 16:12

Dinamov nogometaš prekoračio je nužnu samoobranu, a taksist je kažnjen zbog započinjanja svađe i tučnjave.

Dinamov nogometaš Igor Bišćan kažnjen je s devet dana zatvora, odnosno godinu dana uvjetno, jer je prekoračio nužnu samoobranu kada se 30. siječnja potukao s takistom Dragom Zrnom na parkiralištu za taksiste u Martićevoj. Navodi se to u nepravomoćnoj presudi zagrebačkog Prekršajnog suda donesenoj ovih dana. Taksistu Zrni istom je odlukom izrečeno deset dana zatvora, a i njemu je kazna uvjetna na godinu dana. Prekršajni je sud ocijenio kao je Bišćana ipak izazvao taksist koji je i započeo svađu, a onda i fizički obračun. Iako je pretrpio teže ozljede, njegov je doprinos incidentu bio veći nego Bišćanov, ocijenio je sud.

"Izvadit ću ti džigericu"

Dinamovac je tog poslijepodneva ostavio mini cooper u Martićevoj na parkiralištu za taksiste. Budući da je bila subota i poslijepodne, a na parkiralištu je bilo puno mjesta, Bišćan je stao i kratko otišao nešto obaviti. Taksist je u obrani tvrdio kako je Bišćanov automobil tamo stajao pola sata, ali očevici su ipak rekli drugačije. Kada se vratio, shvatio je da je taksist zvao djelatnike Zagrebparkinga da uklone automobil s parkirališta. Nogometaš je počeo psovati, a ljutiti taksist, prema izjavama očevidaca, rekao je nogometašu da će mu izvaditi “džigericu”. Potom ga je uhvatio ga za vrat i odgurnuo. U tom mu je trenutku Bišćan uzvratio udarivši ga čelom u nos.

Slomljeni nos

Taksist je u obrani na sudu tvrdio kako ga je dinamovac nastavio mlatiti te da u tom trenutku nije znao da je riječ o Dinamovu nogometašu. Pošto su ga liječnici pustili iz bolnice gdje su mu sanirali slomljeni nos, taksist je doveden na Prekršajni sud kako bi dao iskaz. I on i Bišćan prijavljeni su zbog remećenja javnog reda i mira osobito drskim ponašanjem.

Bišćan je sucu priznao napad napomenuvši da se branio. Kao svjedoci bili su ispitani djelatnici Zagrebparkinga koji su ustvrdili kako je taksist prvo udario Bišćana, a ovaj je uzvratio. U cijelu se priču naknadno uključilo i Državno odvjetništvo koje je zatražilo istragu protiv Bišćana zbog nanošenja teških ozljeda taksistu. Bišćanova obrana je istaknula da Bišćan dosad nije kažnjavan te da se branio. Zrnin odvjetnik tvrdi da se njegov branjenik uključio u prepirku nakon što je čuo uvrede, ali ne kako bi nasrnuo.

Komentara 21

Avatar DucMan
DucMan
21:21 16.03.2010.

@herold Nemoj se ljutit ali nakon slika pročitaj i tekst. Lijepo piše kako su svjedoci rekli da je taksist prvi nasrnuo na Bišćana. Kako da ostaneš suzdržan kad te netko ulovi za vrat i napadne? I Papa bi mu instiktivno naravnao surlu.

OB
-obrisani-
07:29 17.03.2010.

to je realnost ,to je kultura zagrebačkih taxista ,večina taxista smatra da su zagrebačke ulice njihove,lopovi su to pridošli u metropolu ,po riječi \"đigerica\"saznaje se da i ovaj moderni kočijaš je došao sa istoka soliti pamet građanima metropole...podržavam gospodina bišćanana i njegov postupak na napad

ZA
zagabria1
16:51 16.03.2010.

da, branio se tako da je dvostruko mlađi i u 3x većoj kondiciji \'napadača\' nabio glavom u glavu. Tipičan udarac onoga koji se brani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije