Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUT KROZ ŽIVOT
Povratak na članak

I ateisti dobili svojih 10 zapovijedi

Na natječaj je stiglo 2800 prijava iz 18 zemalja

Komentari 40

Avatar fidelio
fidelio
14:29 22.12.2014.

Negdje oko Božića počinju depresivna vremena za ateiste. Onda počnu pisati članke, objavljivati pamflete i hrabriti se međusobno. Poštujem Vaš izbor, al nemojte onda kakiti baš u vrijeme koje je drugim ljudima sveto. Kakite poslije.

VL
DU
Deleted user
14:20 22.12.2014.

Ne ubij? Ne ukradi ? Toga nema ?

VL
DU
Deleted user
16:32 22.12.2014.

Ako ne vjeruju u ništa zašto onda pišu zapovjedi?!

VL
Avatar dmitarX
dmitarX
16:43 22.12.2014.

Fora je što oni ne kuže da i kroz DIO ovih, njihovih zapovijedi progovara Bog. Ali ne mogu oni to prihvatiti...jer ne znaju.

VL
DU
Deleted user
16:08 22.12.2014.

U Hrvatskoj i "regionu" nije moguće primijeniti ništa od toga. Ovdje u javnom životu još uvijek vladaju crveni običaji i praksa iz druge polovice 20. stoljeća.

VL
Avatar hrvoje horvat
hrvoje horvat
16:44 22.12.2014.

Poruka onima koji ne vjeruju u Boga: "Ne brinite, On u Vas vjeruje."

VL
IB
istina_boli
16:55 22.12.2014.

Nesto drzi vodu, a nesto , promucaj pa prospi.

VL
DU
Deleted user
13:10 24.12.2014.

Postoji samo jedan znanstvenik u povijesti koji je bio nazvan “ikona ateizma” i “prvak ateizma”. Riječ je o dr. Anthonyju Flewu, profesoru filozofije na najpoznatijim svjetskim sveučilištima, autoru brojnih knjiga koje osporavaju religiju, od kojih je najpoznatija “Bog i filozofija” – knjiga koja je imala brojna izdanja. Profesor dr. Flew bio je idol svim svjetskim ateistima a njegove debate s religioznim znanstvenicima bile su omiljeni program ateistima diljem svijeta. Veliki uspon ateizma u suvremenom svijetu doveo je do formiranja brojnih klubova ateista, a ikona svakog od tih klubova bio je prof. dr. Anthony Flew. A onda se dogodilo nešto neočekivano, šokantno… Na nedavnoj debati s religioznim znanstvenikom, dr. Flew je iznosio poznate ateističke argumente, a onda mu je suprotna strana uputila dva pitanja: Gospodine Flew, ja u ruci držim Bibliju. Gdje je nastala ova knjiga? Dr. Flew je odgovorio: Nastala je u tiskari, naravno. Onda mu je religiozni znanstvenik prigovorio: U ovoj knjizi se nalazi informacija, što znači da je knjiga nastala u umu pisca, a ne u tiskari:’Slažete li se! Dr. Flew se složio: Da, u pravu ste, ta knjiga je nastala u umu pisca. A onda je slijedilo pitanje na koje dr. Flew nije znao odgovoriti: Gospodine Flew, budući da svi živi organizmi imaju u sebi vrlo složenu informaciju, zapisanu u genima, u čijem je umu nastala ta informacija? Dugotrajna šutnja dr. Flewa bila je šokantna za njegove ateističke simpatizere, pa je razgovor skrenut na drugu temu, a spomenuto pitanje ostalo je neodgovoreno. Tijekom devet mjeseci nakon rasprave dr. Flew je razmišljao o pitanju na koje nije znao odgovor. Njegov moto, kojim je učio studente tijekom više godina, glasio je: Treba slijediti činjenice bez obzira na to kamo te one odvedu. I tako su činjenice odvele najpoznatijeg svjetskog ateista do zaključka koji je iznio na konferenciji za tisak koja će izazvati pravi potres u velikom dijelu znanstvene zajednice. Pred brojnim kamerama, dr. Flew je izjavio: - Gospođe i gospodo, poštovani prijatelji, sazvao sam ovu konferenciju za tisak da vas obavijestim kako sam postao religiozan. Pod pritiskom jasnih i nedvosmislenih znanstvenih činjenica morao sam prihvatiti da Bog postoji. U najnovijem izdanju moje knjige “Bog i filozofija” pisat će da su sva moja dosadašnja djela pobijeđena.

VL
DA
dario669
15:03 24.12.2014.

Zašto vi praznoVJERNICI morate srati po svemu? I zašto bi mi bili depresivni, ja sam vrlo sretan, sviđaju mi se lijepo okićeni gradovi i kuće. Kao ateist primit ću čestitke i čestitati ću Božić Kršćanima koje poznajem, i što jee najbolje neću ih pokušat uvjerit u nešto drugo kao što vjernici svom silom pokušavaju uvjeriti ateiste. Sretan Božić

VL
Avatar spira
spira
16:39 22.12.2014.

Postoji samo jedan naučnik u istoriji koji je bio nazvan “ikona ateizma” i “šampion ateizma”. Reč je o dr Entoniju Fluu, profesoru filozofije na najpoznatijim svetskim univerzitetima, autoru brojnih knjiga koje osporavaju religiju, od kojih je najpoznatija “Bog i filozofija” – knjiga koja je imala brojna izdanja. Profesor Flu je bio idol svim svetskim ateistima A onda se desilo nešto neočekivano, šokantno… Na nedavnoj debati sa jednim religioznim naučnikom dr Flu je iznosio poznate ateističke argumente, a onda mu je suprotna strana uputila dva pitanja: (Prvo pitanje): “Gospodine Flu, ja u rucim držim Bibliju. Gde je nastala ova knjiga?” Dr Flu je odgovorio: “Nastala je u štampariji, naravno.” Onda mu je religiozni naučnik prigovorio: “U ovoj knjizi se nalazi informacija, što znači da je knjiga nastala u umu pisca, a ne u štampariji. Da li se slažete?” Dr Flu se složio: “Da, u pravu ste, ta knjiga je nastala u umu pisca.” A onda je usledilo pitanje na koje dr Flu nije znao da odgovori: (Drugo pitanje): “Gospodine Flu, pošto svi živi organizmi imaju u sebi veoma složenu informaciju, zapisanu u genima, u čijem umu je nastala ta informacija?” Dugotrajno ćutanje dr Flua bilo je šokantno za njegove ateističke simpatizere, pa je razgovor skrenut na drugu temu, a pomenuto pitanje ostalo je neodgovoreno. . . . . Tokom devet meseci nakon debate dr Flu je razmišljao o pitanju na koje nije znao odgovor. Njegov moto, kojim je učio studente tokom više godina, glasio je: “Treba slediti činjenice bez obzira na to kuda te one odvedu.” I tako su činjenice odvele najpoznatijeg svetskog ateistu do zaključka koji je izneo na konferenciji za štampu koja će izazvati pravi zemljotres u velikom delu naučne zajednice. Pred brojnim kamerama dr Flu je izjavio: “Dame i gospodo, poštovani prijatelji, sazvao sam ovu konferenciju za štampu da vas obavestim da sam postao religiozan. Pod pritiskom jasnih i nedvosmislenih naučnih činjenica morao sam da prihvatim da Bog postoji.

VL
KO
kozaribok1
06:56 23.12.2014.

Svaka vam cast. Veliki katolici su pokri hrvatsku, na sudu su sa svima, ljubomorni i jalni na sve. Svaka cast, tako se treba zivjeti

VL
PA
pancake
15:52 22.12.2014.

Gdje je deseta zapovijed? A drugu i devetu bi trebali pročitati i oni koji su religiozni.

VL
Avatar reference
reference
16:41 22.12.2014.

mogo sam im ja bolje "zapovijedi" prepisati iz moje knjizice...CHARACTER Exert oneself in the perfection of character... SINCERITY Be faithful & sincere.... EFFORT Cultivate the spirit of perseverance.... ETIQUETTE Be Respectful and Courteous--- SELF CONTROL Refrain from impetuous and violent behaviour

VL
FO
forlife
14:36 22.12.2014.

Sad će krenuti sveopća pljuvada, vrijeđanje i mržnja od strane onih zadojenih.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.