Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upravno vijeće

HZZO-u krenulo: Smanjili bolovanja i potrošnju lijekova...

Tihomir Strizrep
Pixsell
VL
Autor
Diana Glavina
24.05.2011.
u 19:19

I u prvom tromjesečju ove godine HZZO je imao pozitivan financijski rezultat od 101 milijun kuna

Cijene po kojima će HZZO plaćati za zdravstvene usluge u pojedinim medicinskim djelatnostima smanjene su do 20 posto, odluka je s jučerašnje sjednice Upravnoga vijeća HZZO-a. To se odnosi prije svega na pojedine dijagnostičke pretrage, magnetsku rezonanciju, kompjutoriziranu tomografiju (CT) i na ortodontske usluge. S obzirom na to da bolnički proračuni ostaju isti, niže cijene u pojedinim djelatnostima trebale bi osjetno pridonijeti smanjenju lista čekanja na pojedine pretrage, smatraju u HZZO-u. Dodatno je snižena i cijena PET/CT pretrage, što je omogućio početak proizvodnje radiofarmaka u Institutu “Ruđer Bošković” i registracija pri Agenciji za lijekove i medicinske proizvode.

I u prvom tromjesečju ove godine HZZO je imao pozitivan financijski rezultat od 101 milijun kuna. Smanjivanjem cijena lijekova i nastavkom kontrole njihova propisivanja smanjeni su izdaci lijekova na recept. I dalje pojačano kontroliraju bolovanja.

Radi rješavanja problema nedostatka liječnika, HZZO je odlučio i o primanju nova 274 zdravstvena radnika kojima je osiguran plaćeni pripravnički staž u ugovornim zdravstvenim ustanovama i ugovornim subjektima HZZO-a.

Ključne riječi

Komentara 14

Avatar seneka
seneka
20:22 24.05.2011.

Prije je sve bilo besplatno,nije nam odgovaralo-pa sad imamo srce na mjestu, sve je ok!

AL
alapača
20:46 24.05.2011.

fino. sad mogu dati koji milijunčić u istraživanje \"Utjecaj ratnih zbivanja na zdravlje stanovništva istočne Hrvatske\" i pozvati stanovništvo na besplatnu analizu koncentracije opasnih metala kosi! ups. to bi opet povećalo potrošnju lijekova.

OB
-obrisani-
20:50 24.05.2011.

A zašto se ne konzultira s medicinskim fakultetom i dogovori koliko liječnika treba pa da se toliko školuje? Zašto je kod nas sve problem?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije