Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HZZO:
Povratak na članak

'Nisu pacijenti ti koji biraju lijekove, već ih biraju liječnici prema medicinskoj indikaciji'

HZZO poručuje da njihova preporuka o propisivanju cjenovno povoljnijeg lijeka iz određene skupine nije bila obvezujuća te HZZO ničim nije isključio pojedine poduzetnike s tržišta lijekova

Komentari 3

Avatar mirica19
mirica19
19:32 22.05.2015.

S obzirom da, iako se zdravstveni doprinosi urednu isplaćuju, novca u zdravstvu nema, pa je pacijent jedini oštećeni u ovoj priči.

VL
Avatar mirica19
mirica19
19:30 22.05.2015.

Nažalost, liječnici ih biraju prema tome koji će ih jeftinije koštati...

VL
DR
Drivo
01:35 23.05.2015.

Neistina. Lijecnici jesu kaznjavani oduzimanjem novca kad bi presli odredjenu vrijednost izdanih recepata. Pojedini su od straha poceli propisivati samo i iskljucivo najjeftnije lijekove s liste. Neovisno o zeljama pacijenta, krseci tako pravo aktivnog sudjelovanja u svom lijecenju koje svaki pacijent, bar na papir, ima. Dokle kod se lijekovi ne budu prepisivali generickim nazivljem, dotle ce biti mogucnosti za raznorazne marifetluke. U biti, najpostenije bi bilo neka HZZO placa osnovni lijek sa svoje liste a pacijent, ako zeli, sam doplacuje ono sto zeli. U biti se tako zna desavati u ljekarnama, samo sto to bas nitko nece priznati. I tako se pogodovalo ponekima.......

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.