Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon liturgije

HVIDRA: Dolazak Vukelića vrijeđa i ponižava hrvatski narod

dakic
Boris Scitar/PIXSELL
12.08.2013.
u 10:14

U HVIDRI su šokirani izostankom reakcija na navedene događaje i osude dolaska deklariranih pripadnika agresorske vojske na teritorij Republike Hrvatske

 - Ovim putem najoštrije osuđujemo nesmetani dolazak u Republiku Hrvatsku Željka Vukelića ratnog zapovjednika diverzantskog voda 21 kordunskog korpusa srpske paravojne vojske, budući da se radi o osobi koja je aktivno sudjelovala u četničkoj agresiji na Republiku Hrvatsku tijekom Domovinskog rata, a ni danas nimalo ne odustaje od svoje četničke ideologije, navodi se u priopćenju HVIDRE kojim je reagirala na njegov posjet Žirovcu gdje je u subotu održana liturgija za poginule i nestale Srbe u akciji Oluja

 - Smatramo da njegov dolazak u Žirovac na području Sisačko-moslovačke županije, bez obzira na navodne službene razloge i njegovu današnju poziciju predsjednika novosadske Udruge sudionika oružanih sukoba na području bivše Jugoslavije, predstavlja tešku provokaciju iz koje proizlaze dalekosežne posljedice koje duboko vrijeđaju i ponižavaju hrvatski narod, negiraju povijesne činjenice, te gaze po žrtvama hrvatskih branitelja i otvorenim ranama ratnih vojnih invalida Domovinskog rata, a posebice pogađaju obitelji poginulih hrvatskih branitelja, poručuju iz HVIDRE i dodaju kako podržavaju sve braniteljske udruge sa područja Sisačko-moslovačke županije koje su stale u obranu žrtava i digniteta Domovinskog rata, kao i predsjednika Agencije za istraživanje i dokumentaciju ratnih sukoba Ivana Pandžu – Orkana, koji su najoštrije osudili ovakve provokacije osoba koji su na visokim poziciijama sudjelovali u četničkoj agresiji na RH.

Šokirao ih je izostanak reakcija na navedene događaje i osude dolaska deklariranih pripadnika agresorske vojske na teritorij Republike Hrvatske, od strane nadležnih državnih institucija, posebice visokih državnih dužnosnika koji su dužni štititi temeljne vrijednosti Ustava, opstojnost hrvatske države i dignitet Domovinskog rata, te neutralnim priopćenjem ministarstva branitelja o davanju pijeteta svim žrtvama, a potpunim zanemarivanjem i oglušivanjem na stavove braniteljskih udruga i upozorenja savjetnika ministra branitelja, umirovljenog pukovnika HV i bivšeg zapovjednika obrane Sunje gore navedenog Ivana Pandže-Orkana o opasnim srpskim provokacijama i iskrivljavanju povijesne istine o Domovinskom ratu.

 - Nakon ovakvih događaja, kao i primanja deklariranih četničkih vojvoda i agresora na teritorij RH tijekom Domovinskog rata, aktualnog predsjednika Srbije Tomislava Nikolića, kao i potpredsjednika srbijanske Vlade i ministra obrane, Aleksandra Vučića, na najvećoj državnoj razini sa svim državnim počastima, te predsjednika Srpskog demokratskog foruma Veljka Đakule na obilježavanju VRO „Oluja“, kao i najnovije inicijative potpredsjednice Vlade RH Vesne Pusić o povlaćenju tužba za genocid, moramo se sa pravom zapitati radi li se o povezanim aktivnostima kojima se ruše temeljne vrijednosti opstojnosti hrvatske države u cilju izjednačavanja žrtve i agresora i krivotvorenja povijesnih činjenica o Domovinskom ratu.

>> U Žirovcu liturgija za poginule i nestale Srbe prošla bez problema

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije