Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG BIJEGA U BIH I NAMIRENJA POTRAŽIVANJA RADNIKA

HUS traži zamrzavanje imovine bivšeg vlasnika Salonita J. Ćurkovića

jozo ćurković
arhiva VL
26.11.2009.
u 12:12

U slučaju da parnica kojom se tereti Ćurkovića za malverzacije bude osuđujuća, tražimo i oduzimanje njegove imovine - iznio je čelnik HUS-a.

Zbog povrede časti i ugleda Jozo Ćurković, bivši vlasnik tvrtke Salonit, koji je u bijegu pred hrvatskim organima gonjenja u susjednoj Bosni i Hercegovini, tužio je čelnika Hrvatske udruge sindikata Ozrena Matijaševića, zbog čega je danas održano ročište.

Ovu je parnicu Ozren Matijašević, predsjednik HUS-a, ocijenio tragikomičnim te je javnosti iznio i svoj prijedlog koji je podnesen Državnom odvjetništvu da se Jozi Ćurkoviću privremeno zamrzne imovina.

- S obzirom na to da o ishodu optužnice za Jozu Ćurkovića, kojega se tereti za počinjenje kaznenih djela na temelju kojih je moglo doći do znatnog povećanja njegove imovine i ishodu stečaja Salonita, ovise i ostvarenja elementarnih radničkih prava koja bi daljnjim Ćurkovićevim raspolaganjem tom imovinom mogla biti ugrožena, predlažemo da korištenjem mogućnosti koje predviđa Kazneni zakon i Zakon o kaznenom postupku inicirate donošenje mjere zamrzavanja Ćurkovićeve imovine, a u slučaju da postupak rezultira osuđujućom presudom, njezina konačnog oduzimanja - iznio je čelnik HUS-a.

Komentara 3

MM
Mladen Miletić
13:27 26.11.2009.

HUS ( Hrvatska udruga Slovenaca ili seronja ? ) traži zamrzavanje imovine bivšeg vlasnika Salonita J. Ćurkovića, gladana država navalila na privatno vlasništvo zakonskom OTIMAČINOM ! Naprijed demokracijo...Zatvori prepuni Promineti u Bosnu pušteni. Meneađeri naprednih boljih tvrtki u zatvorima. Harčrč je zakon u Hrvatskoj i marš u EU !

TM
tesla moj ponos
16:26 26.11.2009.

HUS, a naročito Matijašević , Marić izajedno s Vinkom Mladineom igraju užasno podlu i pokvarenu igru s kojom bi se trebao zabaviti i USKOK i DORH. O čemu se ovdje radi. Slučajno sam upoznat s cijelim slučajem. Tvornici Salonit d.d.. 2004.god. kada je radila dobit preko 25 milijona kuna u 2003.godini i dobit od 25 milijuna kuna u 2002.godini, nadležni organi otvaraju stečaj. To se vjerojatno nije nigdje u svijetu dogodilo. Radnici Salonita njih preko 90% dobili su zdrastveno Rješenje da boluju od azbestoze. Vinko Mladineo direktor ureda za zbrinjavanje opasnog otpada pune tri godine radi na sanaciji azbesta izvan tvornice Salonit i djelomično u tvornici Salonit. Na tim poslovima sanacije Azbesta rade ukupno od 8 do 10 radnika Salonita, a redovnu plaću primaju pune tri godine 133 radnika Salonita plus naknadu za prijevoz i topli obrok. jasno je da ti radnici nisu pune tri godine dolazili u tvornicu na posao. Ukupno za plaće tih radnika je za te tri godine Mladineo uplatio 26 milijuna kuna.Istovremeno Vinko Mladineo sanira dio igrališta NK Vranjic i usput pravi kompletno novo igralište sa tribinama i popratnim objektima. Za taj rad je potrošio preko 45 milijuna kuna. nakon insceniranih štrajkova u Salonitu i zauzimanja Županijskih prostora, Vinko Mladineo zadarskoj firmi Odlagalište sirovina d.o.o. daje 13 milijuna kuna za sanaciju cementno azbestnih cijevi iz Salonita u Mravinačku kavu, a za uzvrat Sirovina d.o.o. zapošljava 104 nekadašnja radnika Salonita d.d. Nedavno je Trgovački sud u Splitu raspisan natječaj za dekontaminaciju i sanaciju azbesta u tvornici Salonit d.d. na kojoj se je natjecala i Sirovina d.o.o. i za taj posao tražili su 111.930.000,00 kuna, a ostale 4 firme su tražile u rasponu od 7 milijuna do 19 milijuna. Ovu izjavu predsjednika HUS-a Matijaševića gledajte kao pritisak na trgovački sud da izabere upravo najskuplju zadarsku firmu, a zamrzavanjem imovine gosp. Ćurkovića koji inaće plaća dekontaminaciju i sanaciju salonita, on ne bi mogao platiti 111 milijona kuna izvođaću radova i ovaj bi se uknjižio na nekretnine Salonita. Da ovo nije isprazna prića, Vlada RH je prije dva mjeseci i donjela upravo takav izvanredni zakon upravo za Salonit. Na radio Splitu slušam ovih dana kako Vinko Mladineo govori da će on dekontaminirati čitavo to područje. Sprega je jasna, HUS - ex radnici salonita - Vinko Mladineo. Mislim da bi USKOK ovo trebao provjeriti i postaviti pitanje Mladineu gdje su mu novci od pristupnih fondova za sanaciju okoliša kojeg mu je EU povjerila.

ZG
zgdoc
08:51 27.11.2009.

Pitanje je odakle Ćurkoviću Salonit i Katran, kojim i čijim novcem je isto kupio i po kojoj cijeni. Inače tamo gdje se nalazi tamo mu je i mjesto, s tim što hrvatima treba vratiti sve što je pokrao i to Salonit i Katran, jer ostalo je već oprano. Inače vama za informaciju, katran je kupio kreditom croatia banke koji je ubrzo otplatio novcem katrana. Salonit znate i sami kako je steka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije