Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uvođenje reda

HUS podržava Zakon o poljoprivrednom zemljištu

\'26.11.2009., Split - Ozren Matijasevic presjednik HUS-a po dolasku u splitski opcinski sud zbog tuzbe koju je protiv njega zbog klevete podnio bjegunac hrvatskog pravosudja, direktor Salonita Jozo C
Ivo Čagalj/Pixsell
06.02.2013.
u 12:34

Na poljoprivrednim zemljištima danima u koncesiju nerijetko se i ne odvija djelatnost zbog koje su dodijeljena na korištenje

Hrvatska udruga sindikata poziva zastupnike u Hrvatskom saboru da podrže izmjene režima gospodarenja poljoprivrednim zemljištem budući da rezultati dosadašnjih odnosa i sistema odlučivanja u agrarnoj politici sve samo ne dobri, stoji u priopćenju Ozrena Matijaševića.

- Na poljoprivrednim zemljištima danima u koncesiju nerijetko se i ne odvija djelatnost zbog koje su dodijeljena na korištenje. U regijama s najvećim poljoprivrednim potencijalom, poput Vukovarsko-srijemske županije, broj i postotak nezaposlenih ukazuje na užasnu zapuštenost potencijala. Rezultat svega leži i u činjenici da je robna bilanca u prehrambenim proizvodima takva da je uvoz dvostruko veći od izvoza! Taj odnos dodatno je izražen u prometu mesom, kojega uvozimo triput više i voćem i povrćem, kojega se uvozi čak 4,5 puta više nego što izvozimo! - navodi Matijašević. Suludim, stoga, smatra protivljenje uspostavi razumnijeg režima gospodarenja poljoprivrednim zemljištom, te poziva da se u novi režim uglave mehanizmi kontrole dodijeljenih koncesija u kojima bi svoje mjesto trebali naći predstavnici poljoprivrednih udruga i lokalnih vlasti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije