Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
deni župan:

'Htio sam se ubiti, a sad se molim Bogu za te djevojke'

'27.04.2013., Slavonski Brod - Istraznom sucu priveden je 20-godisnji Deni Zupan, mladic koji je BMW-om naletio na tri 15-godisnje ucenice koje su se vracale iz skole i tesko ih ozlijedio. Jos uvijek
'Ivica Galovic/PIXSELL'
31.05.2013.
u 23:25

Otac pokojne djevojke: Nama Ivonu ništa ne može vratiti. Mi smo već osuđeni na vječnu kaznu

Svaki se dan molim za stradale djevojke. Neka im Bog pomogne da što prije ozdrave i oporave se. Prizori nesreće pred očima su mi 24 sata na dan. Iskreno mi je žao zbog onoga što se dogodilo. Da sam barem udario u zid – kaže Deni Župan iz Slavonskog Broda.

Dva tjedna nije spavao

Nepunih mjesec dana nakon što mu je određen jednomjesečni zatvor zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je na putu iz škole pokosio tri učenice, od kojih je jedna u međuvremenu preminula, 20-godišnji je vozač uz jamčevinu od 60 tisuća kuna pušten iz požeške kaznionice da se brani sa slobode. Njegov je otac založio nekretninu u vrijednosti i većoj od predviđenog iznosa. Deni ne smije napuštati prebivalište dok traje postupak.

– Osjećam se jako loše, totalno sam slomljen i pijem tablete za smirenje. Poslao sam pisma obitelji pokojne Ivone Srećković te Margareti i Anamariji. Napisao sam da bih volio s njima kontaktirati preko Facebooka ili na neki drugi način – rekao je Deni. Kaže kako se, dok je bio u pritvoru, prva četiri dana htio ubiti jer ga je tragedija strašno pogodila. Prije nije bio veliki vjernik, ali nakon nesreće osjetio je Božju blizinu. Najveća mu je kazna to što će nesretne djevojke cijelog života morati nositi na duši. Kaže kako prva dva tjedna nije oka sklopio i da su po novinama pisane mnoge neistine. Najviše su ga, kaže, pogodile priče o tatinom sinu s BMW-om.

– Samo ja znam što je i kako bilo. Nisam vozio 120 na sat niti sam bio pijan. Nikada nisam uzeo tatin auto bez pitanja. Imao sam svoj auto koji sam prodao jer sam jednom vozio pod utjecajem alkohola. Ja više ni s roditeljima ne mogu sjediti u autu, a kamoli da sam sjednem za upravljač. Čim naiđem na neku rupu ili neravninu na cesti, meni su ti prizori opet pred očima. Krenu mi suze, glas mi zadrhti, a pritisak u prsima raste – kaže Deni.

Otac pokojne Ivone Dragan Srećković čuo je da je Župan pušten iz istražnog zatvora, ali to ga, kaže, apsolutno ne zanima.

Supruga i on osjećaju se isto kao i na dan kada je umrlo njihovo jedino dijete i to se, kaže, nikada neće promijeniti. Ivona je od početka bila u najtežem stanju u odnosu na druge dvije djevojke, ali on se do zadnjeg trenutka nadao da će ih ono najgore ipak mimoići. Nažalost, nije.

Ne razmišljamo o kazni

– Ne razmišljam o tome koja bi kazna bila primjerena za ono što je Župan učinio. Odmah bih počeo govoriti o svima onima koji nisu dobili nikakve kazne, a trebali su. Nama Ivonu ionako ništa ne može vratiti. Osuđeni smo na vječnu kaznu zato što je nemamo iako ne razumijemo zbog čega – kaže neutješni otac. Žalba Općinskog državnog odvjetništva zbog puštanja na slobodu uz jamčevinu je odbijena. Župan je 25. travnja, sjedeći za upravljačem BMW-a, izgubio nadzor i u Cankarevoj ulici, nedaleko od Srednje škole M. A. Reljkovića na nogostupu naletio na tri učenice prvog razreda. 

>> Pušten Deni Župan (20) koji je na nogostupu pokosio tri učenice 

>> Još se bore za život, jedna od učenica prebačena u Zagreb

Komentara 1

BO
bojnik
20:02 16.01.2014.

Aki si se htio ubiti, zasto nisi? No jos uvijek stignes.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije