Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potpora

HSU podupire sindikate u referendumu o izmjenama ZOR-a

silvano hrelja
Jurica Galoić/Pixsell
VL
Autor
Nikola Sever Šeni
09.06.2010.
u 14:01

Posao Vlade bi, kažu u HSU, u ovom slučaju trebalo biti otvaranje dijaloga i provođenje tripartitnog partnerstva u koje se do jučer zaklinjala.

Hrvatska stranka umirovljenika u potpunosti podupire zahtjeve sindikata, smatrajući da je Vlada propustila obaviti svoj posao i sada socijalne partnere dovodi pred svršen čin, navodi se u priopćenju te stranke koje potpisuje glasnogovornica Branka Valentić.

Posao Vlade bi, kažu u HSU, u ovom slučaju trebalo biti otvaranje dijaloga i provođenje tripartitnog partnerstva u koje se do jučer zaklinjala.

Zaključuju kako prijedlog izmjena i dopuna Zakona o radu ide isključivo u korist kapitala te da će dovesti do otkazivanja velikog broja kolektivnih ugovora, što će u konačnici  rezultirati manjom cijenom rada i manjim pravima radnika.

Zbog svega toga će predsjednik stranke Silvano Hrelja potpisati sindikalni zahtjev za referendum.

Komentara 5

Avatar Gandhi
Gandhi
14:07 09.06.2010.

******************************************************************** Zahtjev Hrvatskom Saboru za provođenje referenduma ******************************************************************** DRAGI ČITATELJI Svi umirovljenici, nezaposleni, studenti, domaćice, seljaci, zaposleni koji nemate kolektivni ugovor podržite ovu peticiju svojim potpisom !!!!! Društvena solidarnost , po nama obavezuje nas da stanemo u obranu prava SVIHava SVIH ZAPOSLENIH U HRVATSKOJ koji imaju kolektivne ugovore; javni sektor, državna uprava, javna poduzeća TE PRIVATAN SEKTOR!!!!! - RASKIDANJEM KOLEKTIVNIH UGOVORA NESTAJU ZARAĐENA PRAVA RADNIKA !!!!!! POKAŽIMO DRUŠTVENU SOLIDARNOST ZA DANAS, SUTRA, NAŠU DJECU !!!!

Avatar condor
condor
06:27 10.06.2010.

A tko štiti prava nas radnika, koji cijeli radni vijek rintamo, a ne dobijemo niti regres, niti božičnicu, a jedva se izborimo i za ovu jadnu crkavicu. Gospodo sindikalci, ima vas ko kusih pasa, a vaša nastojanja su da zadržite status najprivilegiranije kaste u sredini u kojoj djelujete. Smatram vas totalnim balastom našega raspadajućega društva. Sve vas treba otjerati na burzu, a vaša golema novčana primanja podijeliti radnicima za ono za što sada prikupljaju potpise.

Avatar Vladimir1204
Vladimir1204
07:24 15.06.2010.

Pippo9 Jos nisi dao nove cijene sladoleda za ovu sezonu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije