Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zabrinuti HSS

HSS: Država će dijeliti poljoprivrednu zemlju kako hoće

poljoprivreda, vrt
Marija Lovrenc/VLM
19.01.2013.
u 15:13

Novi prijedlog Zakona o Državnom poljoprivrednom zemljištu totalno izbacuje seoska gospodarstva iz utrke za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta, navodi se u priopćenju Hrvatske seljačke stranke.

Nakon što je Vlada odbacila selo kao interesno gospodarsko područje, u zadnja dva proračuna smanjila sredstva za poljoprivredu i selo za otprilike 1,5 milijardi kuna, ostavila na cjedilu proizvođače mlijeka, napravila nered u isplatama poticaja, sada zadaje završni smrtni udarac za mnoga obiteljska poljoprivredna gospodarstva, drže u Hrvatskoj seljačkoj stranci.

Novi prijedlog Zakona o Državnom poljoprivrednom zemljištu totalno izbacuje seoska gospodarstva iz utrke za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta, navodi se u priopćenju stranke.

- Novi zakon sliči na one privatizacijske iz devedesetih kad su se "privatizirale" tvornice za jednu kunu, na temelju "dobrih" programa. Ovaj zakon omogućit će državnoj vlasti potpunu manipulaciju poljoprivrednim zemljištem. Dijelit će zemlju kome hoće, kako i kad hoće, praktično bez ikakve kontrole, piše HSS.

HSS se protivi takvim zakonskim odredbama te pozivaju sve predstavnike seljačkih udruga i "sve one koji žele da hrvatska zemlja bude hrvatska da se svim snagama usprotive daljnjem uništavanju sela i proizvodnje hrane na hrvatskom selu."

 

>>Država mora ratarima dati u najam neobrađena državna zemljišta

Komentara 9

PA
padamo13
15:44 19.01.2013.

Baš do sada se zemlja dijelila po stranačkoj vezi.Najviše HDZ pripadnici ,pa i ono koji je nisu obrađivali,več je prodavali drugima u zakup ili poklanjali rodbini.Uzimali su poticaje za zemlju koju nisu radili,a ista je bila pod minama.Nitko to nijee provjeravao.Prijavi čovjek toliko hektara,a preda minimalno proizvoda po hektaru.Tu je država bila isto pljačkana,ka i od onih tajkuna.

Avatar WindFucker
WindFucker
15:44 19.01.2013.

Ako sam dobro razumio jučerašnji prilog na HTV-u, cijena najma 1ha iznositi će 400 - 2.000 kn... Ako bude bilo ikakve mogućnosti davati to zemljište u podnajam ili slično, to će biti odlična prilika za razna mešetarenja...

OB
-obrisani-
15:35 19.01.2013.

Postovani! HSS: Država će dijeliti poljoprivrednu zemlju kako hoće * Pa nije li se ono Jakovcic vec podmirio sa drzavnim poljoprivrednim zemljistem u Istri????? Biuo kuda politicari mute svuda. Njima je stalo do boljitka gradjna i Drzave Hrvatske kao do kao do lanjskog snjega. Sve su to isti paraziti ,lijevi i desni ,proizasli iz istog (podobnog gnjeza) kao i njihovi roditelji Lijep pozdrav!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije