Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
anto đapić:

'HSP je za mene prošlost. Sukobi s njim prestaju, okrećem se Osijeku'

đapić (1)
Foto: Marko Mrkonjić/Pixsell
1/4
03.02.2013.
u 13:10

Hoću li poduzimati neke korake da dokažem kako je moje izbacivanje iz stranke nelegitimno, još ću razmisliti. No, rat s HSP-om vucao bi me po blatu i štetio mojoj izbornoj promidžbi, kazao je Đapić.

Moji sukobi i polemike s HSP-om od danas prestaju, on je za mene prošlost. Ne žželim imati taj teret na leđima, na žželim dijeliti stranku koju sam stvarao. Sve svoje snage usmjerit ću na Osijek – poručio je Anto Đapić na objavi nezavisne kandidature za gradonačelnika Osijeka. Priču s HSP-om, za koju je do jučer govorio kako još nije gotova, s objavom je kandidature, rekao je, zaključio.

- Hoću li poduzimati neke korake da dokažžem kako je moje izbacivanje iz stranke nelegitimno, još ću razmisliti. No, rat s HSP-om vukao bi me po blatu i štetio mojoj izbornoj promidžžbi. Ne pada mi na pamet! Više se politički ne mislim sučeljavati s HSP-om – kazao je.

Političke se utakmice, istaknuo je, ne plaši.

- Pozivam aktualno vodstvo stranke da prestane s progonima ljudi koji su moji prijatelji jer su to i njihovi prijatelji, godinama su zajedno gradili HSP. Ono što će s tom strankom biti više nije moj problem, ali ni moja odgovornost – istaknuo je.

Prevrtanje po utrobi HSP-a bilo bi, smatra on, "kao da kudite vlastito dijete, a ono vam je uvijek najbolje i najljepše". Nedavne poteze vrha stranke Đapić je ocijenio "izuzetno lošim za stranku". No, ne žželi im, kažže, nanositi dodatne udarce i probleme.

- Brojnim članovima HSP-a iz Osijeka, ali i okolice koji su me došli podržžati, žželim poručiti: nemojte biti u moralnoj dvojbi između HSP-a i Ante Đapića. Postupite po svojoj savjesti. Nemojte zbog moralnih obveza i prijateljstva prema meni poduzimati nešto s čim se možžda duboko u sebi ne slažžete. Jasno je da će svatko tko se oko mene bude pojavljivao, imati problema u HSP-u – izjavio je.

Njegovo posvećivanje Osijeku od 2005. do 2008., kada je bio gradonačelnik, bilo je, rekao je, klica njegovih prvih problema u vrhu stranke, ali i uzrok povlačenja s mjesta prvog čovjeka pravaša 2009.

- Nije mi bilo žžao jer ono što smo u Osijeku učinili, služžilo je na ponos i stranci i meni osobno. Ovo je grad koji danas tražži potpunu reanimaciju. Prije četiri godine stalo je vrijeme za Osijek, prekinut je izvanredan proces izgradnje Osijeka u istinsku metropolu – naveo je Đapić.

Osijek iz rata ima, dodao je, grafit "Nepokoreni grad", no on to u ovom trenutku, smatra on, nije.

- Pokoren je duhovnim siromaštvom, odsustvom intelektualaca koji bi se uključili u borbu za promjene. Moramo se osloboditi diktiranja iz zatvora. Nedopustivo je da se gradom upravlja iz Mostara na telefonskoj liniji (misli na Branimira Glavaša, nap.a.) – rekao je.

Bude li izabran za gradonačelnika, vratit će cijene komunalnih usluga i porodiljne naknade, obećao je, na razinu iz doba kada je prvi put bio na toj funkciji. Osijek se, naveo je, treba opredijeliti prema jakoj sveučilišnoj orijentaciji te jačati informacijsku, kemijsku i poljoprivrednu industriju.

>>Izbacivanje A. Đapića HSP-u donio pozitivne učinke i nove članove

Ključne riječi

Komentara 5

RO
robinhood123
13:36 03.02.2013.

nisam iz Osijeka ali se iskreno nadam da mu nećete dozvolit da dobije bilo kakvu funkciju u gradu.

OB
-obrisani-
15:37 03.02.2013.

Važno je da je ovaj optimist.Ako dobije 2% glasova,ja ću biti zaprepašten.

BI
bilikamen
15:47 03.02.2013.

Pitam se, što je hrvatska dobila svih tih godina kako se taj bavi politikom. Koliko ja vidim sve više i više padamo a on i dalje obečava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije