Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
politička suradnja

HSP dr. Ante Starčević, HSS i HSLS potpisali sporazum

ruža tomašić,branko hrg,darinko kosor (1)
Branimir Bradarić/VLM
15.05.2012.
u 12:57

Sporazum se zasad odnosi samo na Vukovarsko-srijemsku županiju, a gradskim i općinskim organizacijama preporučit će se takva suradnja

Predsjednici županijskih organizacija HSP-a dr. Ante Starčević, HSS-a i HSLS-a, Marijan Pavliček, Zdravko Kelić i Senko Bošnjak potpisali su danas u Vukovaru Sporazum o političkoj suradnji u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Istaknuto je kako se Sporazum odnosi na razinu županije s tim da će gradskim i općinskim organizacijama preporučiti takva suradnja.

Ove tri stranke trenutačno u Skupštini Vukovarsko – srijemske županije imaju 12 vijećnika, ali očekuju kako bi ta brojka na lokalnim izborima sljedeće godine mogla biti značajno veća te građanima predstavljati treći put uz HDZ i SDP. Potpisivanju Sporazuma prisustvovali su i predsjednici triju stranaka koji su redom istaknuli kako je nastao kao rezultat rada lokalnih organizacija bez nametanja bilo kakvih rješenja iz Zagreba.

"U HDZ-u i SDP-u neće biti oduševljeni"

– Ovo je već sada snažna politička opcija u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Želimo građanima dati nadu da postoji još jedan put, različit od puta koji nude HDZ i SDP, put koji nudi boljitak građanima. HSS je odlučio da više nikada neće biti priljepak nikome i služiti samo za dizanje ruku. Želimo aktivno sudjelovati u radu i donošenju odluka – poručio je predsjednik HSS-a Branko Hrg.

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor rekao je da su ove tri stranke na prošlim parlamentarnim izborima osvojile oko 200.000 glasova, ali i da imaju samo dva saborska mandata.

– Više takvu pogrešku nećemo ponoviti. Siguran sam da ni u HDZ-u niti u SDP-u neće biti oduševljeni ovim sporazumom. Mislim da ga potpisujemo u pravo vrijeme, godinu dana prije izbora – rekao je Kosor. Podsjetio je da su ove tri stranke na izborima do sada osvajale 15-23 posto glasova te istaknuo, ako se rezultati ponove i sljedeće godine,  vlast u županiji neće moći biti sastavljena bez koalicije ovih triju stranaka.

Domoljubi kradu, socijaldemokrati šalju policiju na radnike

Ruža Tomašić, predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević, poručila je da Zagreb nikada neće odlučivati ni o kakvim lokalnim koalicijama.

– U Hrvatskoj danas imamo situaciju da je stranka koja je bila 18 godina na vlasti i klela se u domoljublje pokrala državu, a da stranka koja se poziva na socijaldemokraciju na radnike šalje policiju. Ovo je treći put koji je sigurno pošteniji i bolji – rekla je Tomašić.

Komentara 21

ZE
.zeitgeist.
13:17 15.05.2012.

HSLS je službeno najdezorijentiranija stranka u Hrvatskoj. Nakon koalicije sa SDPom, koja je čak i prihvatljiva s obzirom na orijentaciju birača tih stranaka i nakon koalicije sa HDZom kroz koju su držali ljestve pustošenju Hrvatske, sada koaliraju sa potpunim autsajderima. Uz iznimku što su sa HSSom već koalirali u službi HDZa. Sljedeća stranka koja će ispasti sa aktivne političke scene je HNS. Na kraju će u Saboru sjediti isključivo zastupnici SDPa, HDZa i nacionalnih manjina. Uz pokojeg zastupnika lokalne stranke tipa HDSSB i/ili IDSa.

DU
Deleted user
13:29 15.05.2012.

Očito je da se ovakovi sporazumi rade isključivo vlasti radi, jer bi hrvatski liberali i pravaši trebali imati svjetonazore dijametralno suprotne, a to isključuje svaku društveno političku suradnju i koegzistenciju! Osim ako i jedni i drugi imaju to samo u nazivu, a sve ostalo je goli interes? Vrlo slično jačima, SDPu, HDZu...

Avatar wratnik
wratnik
13:17 15.05.2012.

Koji i kakvi put cete vi ici, to nam trebate najprije objasniti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije