Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Referendum o ZOR-u

HSP dr. A. Starčević: Ustavni sud postavio se iznad Ustava

kovacevic
Davor Puklavec/Pixsell
20.10.2010.
u 12:17

- Odluka Ustavnog suda očita je posljedica političkog i stranačkog izbora sudaca Ustavnog suda Hrvatske, tvrdi Kovačević.

HSP dr. Ante Starčević drži da se Ustavni sud Hrvatske postavio iznad samog Ustava današnjom odlukom kako nema zakonske osnove za raspisivanje referenduma o Zakonu o radu uz objašnjenje kako je Vlada povukla sporni prijedlog - stoji u priopćenju koje potpisuje Pero Kovačević, zamjenik predsjednice stranke.

Odluka Ustavnog suda očita je posljedica političkog i stranačkog izbora sudaca Ustavnog suda po načelu političke podobnosti, to više ako su točne izjave Damira Polančeca i medijske spekulacije o presudnom utjecaju Vladimira Šeksa na odluke Ustavnog suda. Današnjom odlukom Ustavni sud suspendira pravo građana da putem referenduma neposredno sami odlučuju o važnim pitanjima te omogućuje Vladi i Saboru da rade što im je volja - tvrdi Kovačević.

Dodaje da se postavlja pitanje koji je smisao djelovanja i rada sadašnjeg sastava Ustavnog suda koi je objasnio da je odluka donesena nakon stručnih studija i analiza pravnih fakulteta iz Hrvatske, koji su zaključili da za raspisivanjem referenduma nema ustavne i zakonske osnove, zaključio je.

Komentara 11

SA
santos008
13:33 20.10.2010.

Ovima sto su se potpisivali na liste ,poslodavci trebaju podiliti otkaze,pa ce biti malo pametniji kad budu izbori.Svak je ovu Hrvatsku zaduzivao i \'\'pasao\'\',a dobar dio i onih koji na sve ovo ,nahuskavaju radnike.

OB
-obrisani-
13:55 20.10.2010.

I evo opet smusenjaka iz HSP-a potvrduju i ovom izjavom ovog kretena da je glas za njih ,glas za sdp...

OB
-obrisani-
12:39 20.10.2010.

Ovo veze s vezom nema; referendum se trebao održati ukoliko Vlada ne povuče prijedlog izmjena i dopuna ZOR-a. U dogovoru sa sindikatima, Vlada je povukla prijedlog, a sindikati su pristali na ustupak božićnica 2010. nezaposlenima. I to je to. Potpisii su se prikupljali, sindikati su pobijedili, Vlada je povukla prijedlog. U čemu je problem?? Referendum se traži za šta??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije