Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Previše zna?

Hrvoje Vojković postaje veleposlanik Hrvatske u Maroku

vojković
Goran Stanzl/PIXSELL
Autori: Nikola Sever Šeni, Jasmina Popović
19.02.2010.
u 08:28

Uskoro istječu mandati desetak veleposlanika, a Vojković je odlučio prihvatiti mjesto u Maroku. Izvori bliski Vladi tomu će dodati kako je "Vojković morao prihvatiti Maroko jer se Indija, barem zasad, ne nudi".

Hrvoje Vojković, nakon što bude razriješen s mjesta predsjednika uprave Croatia osiguranja, odlazi za veleposlanika u Maroku! Kako se neslužbeno doznaje, Vojkoviću i Damiru Mihanoviću, predsjedniku i članu uprave CO-a, jučer je i službeno priopćeno da će Vlada na današnjoj sjednici predložiti Nadzornom odboru njihova razrješenja.

O njegovu odlasku u diplomaciju posljednjih nekoliko dana govorilo se kao o "načinu na koji bi se moglo ušutkati čovjeka koji toliko toga zna".

Naime, uskoro istječu mandati desetak veleposlanika, a Vojković je odlučio prihvatiti mjesto u Maroku. Izvori bliski Vladi tomu će dodati kako je "Vojković morao prihvatiti Maroko jer se Indija, barem zasad, ne nudi".

Vojkovićevo imenovanje u diplomaciju morat će potvrditi predsjednik Ivo Josipović, koji kaže kako će inzistirati na moralnosti i stručnosti kandidata te kako odluku neće donositi na temelju životopisa, nego će sa svakim kandidatom osobno razgovarati. Dakle, Vojković će biti njegov prvi test kada je riječ o imenovanju diplomata.

Član uprave Damir Mihanović u priču je upleten kao navodni posrednik koji je premijerki Jadranki Kosor prenio prijetnju. Na jučerašnjem sastanku, čim mu je službeno rečeno da ga se miče iz CO-a, kazao je kako je dobio ponudu iz privatnog sektora pa mu osobe s kojima je razgovarao i nisu mogle ponuditi ništa nakon smjene. Jučer se nije moglo doznati koja je to "ugledna, velika tvrtka" Mihanoviću dala ponudu koja se ne odbija. Nasljednike u upravi Croatia osiguranja Vlada će imenovati na današnjoj sjednici.

Komentara 52

ZG
zg2012
08:50 19.02.2010.

Koja je to ekonomska opravdanost veleposlanstva Hrvatske u Maroku? Ako razgovaramo o rezanju državne uprave, mislim da ukidanje par veleposlanstava ne bi pričinilo preveliku štetu...

NO
nostradamusPravi
09:05 19.02.2010.

možemo ga voljeti ili ne, ali je lik sposoban, dobro pliva u politici a ni biznis sa CO ne ide mu loše... Većina nas bi se mijenjala sa njim zar ne???

OB
-obrisani-
08:37 19.02.2010.

Sad bi nekoga trebalo čuditi što nam svako malo malo izbijaju skandali u diplomaciji a postala je deponija za moralno posrnule stupove društva. Njih se malo makne iz žiže zanimanja javnosti a za uzvrat oni šute o onome što sve znaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije