Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRAJ VRUĆINAMA

Hrvatsku zahvatilo pogoršanje vremena, u Karlovcu nevrijeme s tučom

Karlovac
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
1/10
14.08.2014.
u 13:04

Pretežno ili djelomice sunčano zadržat će se na južnom Jadranu te prijepodne u Slavoniji

Jutros je Hrvatsku zahvatilo pogoršanje vremena, s jačim naoblačenjem, kišom, pljuskovima i grmljavinom. Pretežno ili djelomice sunčano zadržat će se na južnom Jadranu te prijepodne u Slavoniji. Mjestimice je moguća obilnija kiša, ponajprije u Gorskom kotaru i na sjevernom Jadranu, ali i jače grmljavinsko nevrijeme.

Olujno nevrijeme uz tuču protutnjalo je jutros kroz Karlovac i okolicu. Jak vjetar lomio je stabla, što je donijelo probleme u prometu. Jedno odlomljeno stablo palo je i na ulaz stare bolnice, sada doma zdravlja. Potopljeni su mnogi podrumi, ali i prometnice na području Ilovca, Duge Resa, Tušilovića... U Kukuljevićevoj ulici stablo je palo na stambenu zgradu, a ispred ulaza u Dom zdravlja na Dubovcu srušena je nadstrešnica. Radnici Zelenila odmah su intervenirali i uklanjali srušena stabla i grane.

U Zagrebu se u drugom dijelu dana očekuje prestanak oborina, a zatim i djelomično razvedravanje.

Najviša dnevna temperatura zraka tijekom dana će se kretati između 18 i 24, u Slavoniji i Baranji te na Jadranu od 25 do 31 °C, izvijestio je Državni hidrometeorološki zavod.

Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL

Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL

Tijekom sutrašnjeg dana vrijeme bi već trebalo biti ljepše. U Dalmaciji će biti pretežno sunčano, a u ostatku zemlje djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Povremeno se ipak očekuje kiša i pljuskovi, osobito u gorskim i sjeverozapadnim krajevima te na sjevernom Jadranu.

HAK je obavijestio kako su kolnici mokri od kiše u Istri, na širem riječkom području, sjevernom Jadranu, Gorskom kotaru, Lici te u sjevernom i sjeverozapadnom dijelu zemlje. Zbog mjestimično jake kiše i vode na kolniku na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i čvora Bosiljevo 2, autocesti A1 između Karlovca i Bosiljeva te na državnoj cesti D1 u mjestu Ilovac, vozi se usporeno.

Zbog nanosa šljunka i kamenja iz kamenoloma koji je nastao zbog noćašnjih obilnih oborina, na pruzi Lepoglava – Golubovec tijekom ranih jutarnjih sati bio je obustavljen željeznički promet, a putnici su se prevozili kombijima, izvijestili su iz Hrvatskih željeznica. Pruga je ponovno osposobljena za promet u 7.15 sati.

>>Imate li fotografije ili video nevremena pošaljite nam na e-mail javi@vecernji.net

>> Potopljene ceste, dvorišta i kuće diljem Zagorja

>> Kao da je pao mrak – Pogledajte snimku ciklone koja je prohujala Zagrebom

>> Jako nevrijeme haralo Istrom. Vjetar puhao i 23 metra u sekundi!

Komentara 2

ST
StrankaDemokratskihPromjena
11:38 14.08.2014.

Senzacionalizam a ne istina .......... u Zagrebu pada kiša a padanje kiše nije nevrijeme, u Osijeku sija sunce dakle opet nije nevrijeme . ako je samo Karlovac Hrvatska onda nas je nevrijeme poharalo. lp

Avatar taqa
taqa
12:39 14.08.2014.

Sada je sve vijest, samo poslikaš s mobitelom i evo ti ekskluzive.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije