Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Andrew Dalgleish:
Povratak na članak

Hrvatsku će predsjednicu primiti naša kraljica i premijerka, to je odraz sjajnih odnosa naših država

Novi britanski veleposlanik u Hrvatskoj Andrew Dalgleish govori kako je preko noći zavolio život u Zagrebu te u prekosutrašnjem posjetu Kolinde Grabar-Kitarović Velikoj Britaniji

Komentari 40

DU
Deleted user
11:46 10.10.2016.

velika britanija je oduvijek bila obožavatelj malih naroda ! zato se i zove "velika", da odmah znaš da su prijateljski nastrojeni. a tek njihova kraljevska obitelj, kakva je to tek važnost i utjecaj ! a odnosi hrvatskog naroda i britanske krune, te MI6 i masonske lože, pa ti su odnosi uvijek bili na nivou i u korist hrvatskog naroda !!! čak i 1995. ta je dobra Velika britanija nudila Hrvatima "deal" u kojem cavtat, vukovar, beli manastir postaju srbija !!! pa kak smo to odbili ?!

VL
MA
marsovac
12:45 10.10.2016.

britanci se uvlace, hoce si osigurati da Hrvatska bude na njihovoj strani kad se bude odlucivalo o novome ugovoru Britanije i EU-a..............koji s.mrad, a htijeli su nas raskomadati i dati srbima.

VL
ST
stefj
13:06 10.10.2016.

Uh, svaki put kad je bilo "zbližavanje" s VB, nešto smo morali dati, negdje popustiti ili nešto izgubiti. Ne bu dobro...

VL
KV
kvatrić
13:11 10.10.2016.

Kad ovaj mufljuz kaže da su nam odnosi odlični, to znači da pokorno izvršavamo svaku zapovjed. Odnosi su nam odlični kao kad Cinober kaže da su mu odnosi sa Dudekom odlični.

VL
DU
Deleted user
13:27 10.10.2016.

Nije mi poznato da je Britanija ikome plaćala ratne reparacije! A pamtim da je zločincu komunističkom dala odriješene šape da naš hrvatski narod potuče i prišije mu sve zločine iz drugog svjetskog rata. Tako da smo samo u Jasenovcu imali milijun sedamsto tisuća nevinih pobijenih! Što se mene tiče, englesko kraljevstvo je najveći neprijatelj hrvatskog naroda, oni su davno izabrali srpske poturice za svoje miljenike, jer njima mogu prodavati muda pod bubrege.

VL
DU
Deleted user
12:18 10.10.2016.

Ne vjerujem Englezima.Tocka.

VL
DU
Deleted user
12:32 10.10.2016.

"Hrvatsku će predsjednicu primiti naša kraljica i premijerka"...super, a hocete li je malo prosetat i kroz "no go area" za bijelce

VL
KA
kajinx
14:18 10.10.2016.

Hrvatsku će predsjednicu ... GRAMATIKA !!!

VL
PE
pessimus
12:31 10.10.2016.

nije li milanovićevoj vladi prigovarano da je dozvolila velik utjecaj velike britanije na njezinu politiku.išlo se toliko daleko da su neki tvrdili da politiku hrvatske vlade, posebice u osnosima sa srbijom vodi velika britanija.

VL
AM
Axis Mundi
01:54 11.10.2016.

sjajni odnosi, da - vladara i poslušnika.

VL
KL
klasika
13:44 10.10.2016.

Ajmo jedni drugima dat još koju šansu.

VL
Avatar nula
nula
11:55 10.10.2016.

Kolinda je kraljica.

VL
DU
Deleted user
14:40 10.10.2016.

Dragi nacionalisti birtijaši, ekstremisti i "veliki eksperti" diplomacije, jedna Irska kojoj je Ujedinjeno Kraljevstvo (UK) učinilo daleko gore stvari kroz povijest negoli Hrvatskoj, okrenula je novu stranicu sa UK, ne iz nekog velikog prijateljstva već iz interesa, politika se vodii interesima a ne emocijama i prošlošću. Moramo odustati od djetinjaste ideje o prijateljima i neprijateljima u svijetu diplomacije, postoje samo interesi, jedna Njemačka nije neki puno veći prijatelj Hrvatskoj negoli UK, već cijeli Balkan vidi kao svoje dvorište što se može lijepo očitovati i iz ekonomija zemalja regije koje su gotovo kolonizirane njemačkim interesima. No budimo realni, mada ekonomski najsnažnija, Njemačka nema i najveći utjecaj unutar Europe, ima ga nažalost UK. Prema tome umjesto da se igramo naivnih i djetinjastih nacionalističkih igrica bilo bi dobro da naše interese štitimo vješto balansirajući između sukoba velikih, kako to uostalom rade puno vještije diplomacije srbije, slovenije, slovačke, češke. Štoviše trenutak ne može biti bolji, vrijeme sukoba Zapada i Rusije, kada se Srbija htjela to ili ne ipak mora opredijeliti za Rusku stranu, nije nebitno ni to što Srbija za razliku od nas nije dio NATO-a, tu je i Brexit u kojemu Hrvatska može biti saveznica UK i to izvrsno naplatiti, pametnome je jasno da su prilike idealne da se Srbiju sruši sa trona miljenice UK te da se krene sa agresivnom promidžbom jedne puno poštenije ispričane priče o Hrvatskoj u UK koju voljeli ili ne moramo (i možemo) iskoristiti za svoje nacionalne interese.

VL
ME
Meter
19:19 10.10.2016.

Normalno, kraljica će primiti kraljicu

VL
Avatar links
links
11:46 10.10.2016.

evo se sav ovlažih pri pomisli da će našu nato tajnicu primiti kako kažu njezini veličanstvo!! tj senilna bakica, koja živi na grbači radnika!!! koje je ovo stoljeće? kakva kraljica, kakvi prinčevi, šta rade oni? koliko koštaju... od čega žive.. ah da, godinama se koloniziralo i nakralo za još par stoljeća...

VL
MA
mariopermp1981
13:40 10.10.2016.

Malo mi je VB draza od Srbije.

VL
DU
Deleted user
13:56 10.10.2016.

Jedno je razina birtije i osobnih preferencija a sasvim je druga stvar visoka politika. U tom smislu unatoč povijesti koja nije išla u prilog odnosa Ujedinjenog Kraljevtsva i Hrvatske, potrebno je inzistirati na budućnosti, u kojoj možemo promijeniti neke trendove iz prošlosti. Naravno u politici ne smijemo biti naivni, potrebno je dobro (pre)poznavati interese UK i u tom smislu kao mala ali lukava zemlja trebamo koristiti sukobe interesa velikih sila kao što su UK i Njemačka kako bi izvukli najviše od svojih interesa.

VL
KK
Kika- Kuja- Štrumfeta
13:31 10.10.2016.

Samo da nas ne osramoti.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.