Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOSANSKI BROD

Hrvatskom povratniku (74) u Republici Srpskoj prerezan vrat

nikola lipovac,koraće,ubojstvo (1)
Foto: Vedran Balen/VLM
1/3
13.07.2013.
u 17:29

Nikola Lipovac (74) iz mjesta Koraće kod Bosanskog Broda ubijen je u svojoj kući, a policija je danas uhitila jednog njegovog sugrađanina. Motiv zločina bi mogao biti koristoljublje

Hrvatski povratnik Nikola Lipovac (74) iz mjesta Koraće kod Bosanskog Broda ubijen je u svojoj kući, a policija je danas uhitila jednog njegovog sugrađanina, potvrđeno je iz CJS Doboj, čiji inspektori, kako kažu malobrojni mještani, sve čine da što prije rasvijetle ovaj zločin. Istražitelji su ga zatekli s ubodnom ranom na vratu, i to na ulazu u dnevni boravak, a tu je bio i krvavi kuhinjski nož. Tragova krvi je bilo po kući i u dvorištu. Prethodno je u susjednom selu pronađen njegov zapaljeni golf 2. Policija je upravo preko registracijskih oznaka i došla do imena nesretnog vlasnika.

- Zločinac je uzeo ključ i odvezao se vozilom pa ga, kako bi prikrio tragove, zapalio na ribarskom putiću prema rijeci Savi, na oko 200 metara od magistralne ceste u brodskom mjestu Lušćani. Pored vozila nađene su i kosti za koje je naknadno utvrđeno da su životinjskog podrijetla - navode mještani.

- Bio je sam u kući koja se nalazi na osami, pa se pretpostavlja da je motiv brutalnog zločina koristoljublje. No, ni to nije sigurno, u novčaniku je nađeno 10 maraka, kao i Nikolin legalni pištolj. Možda se nekom zamjerio. U selo se vratio još 2006., nakon što je od početka prošlog rata radio na građevini u Francuskoj, gdje je i stekao skromnu mirovinu. Živio je kao Robinson, a bio je sklon nasilju i alkoholu. S njim je u ovaj kraj stigla i Francuskinja, koja se nedavno vratila u svoju zemlju kako bi rješavala nekakvu papirologiju. Tamo živi i Nikolina prva supruga, inače Bosanka, i još dvoje odrasle djece. Priča se da je nju bacio s balkona i da je jedva preživjela. Inače, od prijeratnih 2000 Hrvata, vratilo se nas pedesetak i svi se međusobno dobro poznajemo. Uznemireni smo i šokirani, ali mislimo da ovom slučaju nema neke nacionalne pozadine, jer u posljednjih 12 godina se nije dogodio niti jedan ozbiljnijih incident - tvrdi jedan sumještanin, koji je iz sigurnosnih razloga tražio anonimnost.

Lipovčevi rođaci, Ivica i Luka, koje smo zatekli pred kućom, ističu da je on najvjerojatnije usred noći pustio ubojicu, kojega je vjerojatno od prije poznavao.

>> Nova podjela BiH? Nestaju dva kantona u kojima su Hrvati većina

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije