Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Hrvatski tviteraši Ivanu Buljanu darovat će računalo

nasilje
DAMIR ŠPEHAR/ PIXSELL
25.01.2010.
u 22:04

Na Facebooku postoji i grupa posvećena Ivanu - Podrška malom Ivanu Buljanu - Ivane, ne daj se, uz tebe smo, koja ima više od 43.000 obožavatelja. Na grupi je objavljen i žiro-račun.

BJELOVAR - Biljana Buljan, majka učenika  zlostavljanog  dječaka  u
bjelovarskoj Drugoj  osnovnoj školi  potvrdila je danas za Večernji list kako Ivanu još nije stiglo obećano  računalo od jednog donatora iz Njemačke.

Pri tome  dodaje kako na njihovu adresu stižu paketi  pomoći  pretežito s  odjećom i obućom, ali i uplate na bankovni račun čiji trenutni iznos ne zna. Zahvaljuje svima koji su čuvši za zlostavljanje  njenog djeteta nesebično  pružili pomoć.

Donirali cijelu konfiguraciju u manje od sat vremena
Hrvatski tviteraši udružili su se sinoć u humanitarnu akciju. Cilj im je pomoći bjelovarskom učeniku, žrtvi zlostavljanja u školi, na način da mu daruju računalo. Akciju je samoinicijativno pokrenula Ana Keglović Horvat. Pročitavši u novinama da Ivan nema računalo, osjetila je potrebu da tu informaciju podijeli sa svijetom te je objavila sljedeći tweet:

"Čitam u novinama da Ivan, dječak kojeg su tukli u Bjelovaru, nema komp. Jel može za idući #tweetupZg akcija: Sklopimo Ivanu kompjuter"

Poruku je objavila malo iza 21 sat, a u samo nekoliko minuta počeli su prve reakcije - donacije tviteraša: @igzzie je ponudio monitor, @beler matičnu ploču, @SilverSpace procesor i kućište, @mbajkusa miš, slušalice, i 100kn u vip bonovima...

U manje od sat vremena našlo se dovoljno komponenti i za više od jednog računala, ali i mobitel, igrice, programi...

Akcija se vodila pod hashtagom #racunalozaivana, a traži se još sponzor za internet, programe za računalo i slično.

Tek kasnije su tviteraši otkrili da su mnogi već ponudili svoju pomoć i donace Ivanu i njegovoj obitelji, pa tako i kompletno računalo, koje bi uskoro trebalo stići u Bjelovar. No, već su se dogovorili da će nastaviti akciju i donirati računalo ili više njih onima kojima će biti potrebno.

>>Na ovom linku objavljeni su svi dosad donirani predmeti


Na Facebooku, pak, postoji i grupa posvećena Ivanu - Podrška malom Ivanu Buljanu - Ivane, ne daj se, uz tebe smo, koja ima više od 43.000 obožavatelja. Na grupi je objavljen i žiro-račun na koji možete svojom donacijom pomoći Ivanu:

DONACIJA IVAN BULJAN

>>Podrška malom Ivanu Buljanu

žiro račun 2330003-1000000013
Poziv na broj 40725077001
Model 07
Splitska banka

IBAN:
HR1923300033141072664
SWIFT: SOGEHR22

STARI PAVLJANI 107
43 000 BJELOVAR

Ključne riječi

Komentara 5

UK
Ugo Kajvez
08:56 26.01.2010.

Sramota za državnu koja je stvorila ovakvo siromaštvo prihvaćanjem neoliberalizam a ne neko humanije državno uređenje ......

MO
modrulj
18:40 26.01.2010.

Jos nema optuznice za ravnatelja i roditelje nasilnika i nasilnike? Gdje su optuznice? Sta radi centar za socijalnu skrb? Ocito je da ti \'roditelji\' ne odgajaju normalnu djecu nego monstrume

HR
hrkomentar
23:05 25.01.2010.

Bilo bi poželjno da što veći broj ljudi pomogne ovom dječaku koji je imao nesreću u 2. bjelovarskoj OŠ naći se u okruženju onih koji preferiraju tamu. Dječak živi u teškim životnim uvjetima na rubu egzistencije. I kao takav bioo je već kažnjen. No svoj obol njegovom \"kažnjavanju\" dali su učenici, nastavnici i ravnatelj ove škole. Mislim da bi proklamirani liberali - gradonačelnik Bjelovara, gradsko poglavastvo, političarka Adlešić - sada se trebali iskazati na djelu. Ne na riječima već na djelu da Grad Bjelovar dječaku i njegovoj obitelji izgradi primjeren stambeni smještaj budući je ovo što sada imaju ispod razine ljudskog dostojanstva. Time bi pokazali da im je istinski žao za nepravdu koja je učinjena u njihovoj školi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije