Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prilika u susjedstvu

Hrvatski studenti u Sloveniji mogu besplatno studirati energetiku

studenti
Patrik Macek/PIXSELL
06.02.2012.
u 21:00

Tko želi postati dipl. ing. energetike, mora se do ožujka javiti u Velenje, a o smještaju se brine sam

Hrvatski studenti zainteresirani za energetiku na Sveučilištu za energetiku u Velenju imaju priliku studirati – besplatno!

– Sve su godine studija besplatne, a studenti stječu naziv diplomiranih inženjera energetike – poručila je Nataša Sokač, voditeljica referata za studentska pitanja. Iako je prvi rok za prijavu do 5. ožujka, već u petak će Sveučilište organizirati Dane otvorenih vrata od 10 do 15 sati u Velenju, Koroška cesta 62 a. Prijave za studij primaju se na stranici www.vpis.uni-mb.si.

Besplatnu priliku za obrazovanje u Sloveniji dobit će 12 hrvatskih studenata, a pristigne li više prijava, glavni kriterij odabira kandidata bit će rezultati na maturi kao i završne ocjene iz bilo koje četverogodišnje srednje škole.

Kako su poručili sa slovenskog sveučilišta, studenti neće imati prevelik trošak nabave potrebnih knjiga – većinu će ih moći nabaviti u knjižnicama ili, pak, elektroničkim putem.

– Neke će se knjige morati kupiti, no većinu student može naučiti na predavanjima – poručuje Nataša Sokač. Ipak, studenti se samostalno moraju pobrinuti za smještaj te za hranu. Na raspolaganju im je hotel ili, pak, "Mladinski center" koji je od fakulteta udaljen dva kilometra.

Komentara 30

Avatar stravaxx
stravaxx
22:01 06.02.2012.

ovako bi i ja studirao. i to godinama.

Avatar Idler 3
Idler 3
22:02 06.02.2012.

Znači nakon kupovanja \"pameti\" počeli su kupovat i naš \"potencijal\" il naivno vjerujete u njihovu EU-ljubav !?

OB
-obrisani-
21:03 06.02.2012.

na nacin ko ovi na slici heheheehehehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije