Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predsjednik ruske tvrtke Velesstroy

Hrvatski poduzetnik Mihajlo Perenčević obuhvaćen sankcijama britanskih vlasti

FILE PHOTO: Workers are seen at the construction site of the Nord Stream 2 gas pipeline in Russia
ANTON VAGANOV/REUTERS/Ilustracija
01.07.2022.
u 20:30

Pet godina radio je u Libiji za podružnicu Montmontaže, tada jugoslavenske građevinsko-inženjerske tvrtke

Britanske vlasti nadopunile su listu sankcija zbog ruske invazije na Ukrajinu, a njoj se nalazi i hrvatski poduzetnik Mihajlo Perenčević. Perenčević je i predsjednik ruske tvrtke Velesstroy koja se bavi gradnjom cjevovoda te posluje u sektoru od strateške važnosti za rusku vladu, navodi portal Oštro

Veliki dio svoje karijere proveo je u inozemstvu. Pet godina radio je u Libiji za podružnicu Montmontaže, tada jugoslavenske građevinsko-inženjerske tvrtke. Vodio je britansku tvrtku Amerco, a najmanje od 2010. godine Velesstroy. 

Perenčević, njegova supruga i brat posjeduju nekoliko vila i zemlju u uvali Čikat na zapadnoj obali Lošinja. U uvali Čikat nalaze se i hoteli Bellevue i Alhambra turističke grupacije Jadranka, a Oštro je otkrio kako su Jadranu 2013. godine, preko offshore tvrtki i ruskog fonda, preuzeli muški članovi obitelji Perenčević, Mihajlov brat Predrag i sin Nikola te i Krešimir Filipović, dopredsjednik Velesstroya. 

Oštro je otkrio i sumnjive transakcije ukupne vrijednosti 24,2 milijuna dolara tvrtke Mayco Finance Holding s Britanskih Djevičanskih otoka koje su išle na austrijske račune ljudi povezanih s Perenčevićem.

Komentara 5

DU
Deleted user
20:39 01.07.2022.

Možda po putovnici ,al po imenu,prezimenu i pedigreu te šurovanju sa rujama lik mi je nekak nespojiv sa pridjevom i nadjevom "hrvatski".A baš i "poduzetnik". .prije muljator.I nek su ga Briti čopili.

NV
novo vriijeme
21:43 01.07.2022.

Do jučer najbogatiji Hrvat i najuspješniji biznismen a zapravo muljator na veliko . Hvala Putine da smo ga se riješili.

Avatar Drpimir Kradezejčić
Drpimir Kradezejčić
09:03 02.07.2022.

Zadnja generacija u.baša. Preuzeli Jadranku za vrijeme mandata kukuriku koalicije s kapitalom nepoznatog porijekla. A zapravo je porijeklo dobro poznato. Ono što je otišlo u kaosu 90ih vratilo se na taj način legalno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije