Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izložba inovacija

Hrvatski inovatori u Iasiju osvojili 12 vrijednih priznanja

EuroInvent
EuroInvent
13.05.2012.
u 12:20

Najboljim hrvatskim izlagačima proglašeni su Dejan i Bojan Ciglenečki, koji su za Mehanizam za učvršćivanje vučnog priključka nagrađeni zlatnom medaljom i posebnom nagradom Malezijskog izaslanstva

Na Europskoj izložbi inovacija i novih tehnologija u Iasiju u Rumunjskoj, osam hrvatskih inovatora osvojilo je 12 vrijednih priznanja, priopćeno je iz Hrvatskog saveza inovatora (HSI).

Najboljim hrvatskim izlagačima proglašeni su Dejan i Bojan Ciglenečki, koji su za Mehanizam za učvršćivanje vučnog priključka nagrađeni zlatnom medaljom i posebnom nagradom Malezijskog izaslanstva.

Dobitnici ostala četiri hrvatska zlata su Rosa Ferinčević za Aciodosalus kapi za vlaženje očiju, Jurica Mavrović i Slavko Lauš - inovatori sa fakulteta Strojarstva i brodogradnje, za Zaštitu od zračenja mobitela, Davor Gusić za PICPLC (automatski kontroler) i Igor Puhar za Carbon vertebrae protector.

Osvajači tri srebrne medalje su riječki inovatori Anton Bačić za Elektromagnetsko dizalo, te Juraj Juričić i Igor Pomazan za Elektrocikl, odnosno Slobodan Rajić za Gumeni putni prijelaz DR-1. Ovu inovaciju je moldavsko ministartstvo obrazovanja nagradilo zlatnim odličjem.

Hrvatski savez inovatora je dobio nagradu Iranskog instituta inovatora za najbolji ukupni nastup.

Na izložbi je predstavljeno oko 300 izložaka iz 12 država cijelog svijeta, a dodijeljeno je 150 nagrada.

 

Komentara 4

BR
Brankoz
13:20 13.05.2012.

Što to sve vrijedi, kada to nitko ne zna prodati. Hrvati bi se više morali učiti marketingu i i poduzetništvu, da bi mogli uspjeti .

B6
Booyaka 619
13:10 13.05.2012.

Svaka čast ovim ljudima, ali sve je ovo uzalud dok država nije sposobna stvoriti zakonodavno-gospodarski okvir za lakše pokretanje bilo kakve proizvodnje, a kamoli da je riječ o visokoj tehnologiji...

OS
osica
14:10 13.05.2012.

svaka čast i čestitke - \" ali ja naivno očekujem da ih pozovu naši ministri Maras i Čačić\"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije