Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Požari

Hrvatske zračne snage gasile požar u BiH

požar
MORH
24.08.2010.
u 21:48

Opožareno područje zahvatilo je oko 80 hektara trave i niskog raslinja sa hrvatske strane granice.

Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga (PP NOS) OS RH, u sastavu četiri Canadaira i tri Air-tractora sudjelovali su danas u gašenju požara u pograničnom području sa Bosnom i Hercegovinom kod mjesta Uništa.

Prvi zrakoplov  angažiran je oko 10,25 sati, u trenutku kada je požar zahvatio granicu Hrvatske sa Bosnom i Hercegovinom pri čemu je izbacio 30 tona vode, dok je drugi Air-tractor AT-802 F bio angažiran za protupožarno izviđanje i snimanje požarišta. Njima su se u nastavku pridružili još jedan Air-tractor i četiri Canadaira, priopćeno je iz Ministarstva obrane

Tijekom gašenja tog požara u kojemu su sudjelovali navedeni zrakoplovi do 13,00 sati izbačeno je ukupno 282 tone vode u 47 bacanja.Opožareno područje zahvatilo je oko 80 hektara trave i niskog raslinja sa hrvatske strane granice.

Ključne riječi

Komentara 6

OB
-obrisani-
01:18 25.08.2010.

Ovaj puta su bacili vodu Uništa, u ovoj eri krize. Ipak nije baš u ništa, sada imamo i SHS vatrogasce, približava se Prosinac.....

Avatar dinameze
dinameze
09:19 25.08.2010.

e što sve neću pročitati ovi novinari stvarno NE ZASLUŽUJU ni jednu jedinu kunu plaće,pa zar vi jadnici(piskarala)mislite da vatra zna gdje je granica i zar mislite da joj je trebalo uvesti vizu?

DU
Deleted user
22:26 24.08.2010.

Selo Uništa kraj Knina je nastanjeno danas skoro isključivo Hrvatima i formalno-pravno dio ozemlja BiH, ali nema cestovne veze s teritorijem BiH i \"naslonjeno\" je kompletno na Hrvatsku u smislu logistike/opskrbe stanovništva u tolikoj mjeri da je bilo u planu za zamjenu ozemlja u svojedobnim razgovorima oko razgraničavanja HR i BiH. Kad stanovnicima Uništa zatrebaju dokumenti, moraju ići 80 km obilazno cestama do BiH.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije