Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI PROJEKTI

Hrvatske ceste u 4 godine u Vukovarsko-srijemskoj županiji planiraju uložiti 312 milijuna kuna

Izgradnja ceste
Foto: Duško Marušić
1/4
05.09.2016.
u 12:22

Župan Galić istakao je kako je zadovoljan činjenicom da će u županiju biti uloženo višestruko više sredstava nego je to bilo ranijih godina

Prema planu Hrvatskih cesta tijekom naredne četiri godine, u razdoblju od 2016. do 2020. godine na području Vukovarsko-srijemske županije biti će uloženo 312 milijuna kuna u realizaciju raznih projekata.

Najavio je to danas predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić nakon sastanka s županom Vukovarsko-srijemske županije Božom Galićem i predstavnicima gradova i općina. Plan je da u najskorijem vremenu bude završen natječaj i odabran izvođač za izgradnju istočne obilaznice oko Vinkovaca.

Sanirat će se i državna cesta D2 koja prolazi kroz Vukovar, dionica Vukovar-Opatovac, Zvonarska ulica u Vinkovcima. Škorić je najavio i kako će se ponovno pokrenuti aktivnosti oko izvlačenja Iloka iz prometne izoliranosti na način da će projekt spajanja Iloka s auto cestom biti modificiran i racionaliziran.

Najavio je i kako će "šokačka magistrala", od Otoka do auto ceste, biti prekatogorizirana u državnu cestu.

- Puno je projekata među kojima je i niz novih. Napominjem i kako su u periodu od 2012. do 2016. godinu Hrvatske ceste u Vukovarsko-srijemsku županiju uložile 44 milijuna kuna, rekao je Škorić.

Župan Galić istakao je kako je zadovoljan činjenicom da će u županiju biti uloženo višestruko više sredstava nego je to bilo ranijih godina kao i s time da su ponovno aktualizirani zapostavljeni strateški županijski projekti.

>> Njavro: Nitko nema pravo tjerati građane da kupuju skuplje i lošije proizvode samo zato što su domaći

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije