Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspjeh domaćih maslinara

Hrvatska regija proglašena najboljom svjetskom maslinarskom regijom

masline
Foto: Thinkstock
1/4
06.03.2016.
u 08:50

Istarski maslinari iza sebe su ostavili dosad vodeće Talijane i Toskanu koja je godinama bila na vrhu ljestvice s brojem svojih predstavnika.

Ugledni vodič Flos Olei, jedini svjetski vodič za ekstra djevičanska maslinova ulja, proglasio je Istru najboljom svjetskom maslinarskom regijom u ovoj godini, javlja HRT

Najveći broj maslinara uvrštenih u vodič, njih čak 50,  dolazi upravo iz Istre čime se potvrđuje kvaliteta maslinovog ulja koje se proizvodi na istarskom području. 

Istarski maslinari iza sebe su ostavili dosad vodeće Talijane i Toskanu koja je godinama bila na vrhu ljestvice s brojem svojih predstavnika. 

Ovo je veliki uspjeh za hrvatsko gospodarstvo s obzirom da se u ovogodišnjem vodiču našlo ukupno 500 maslinara iz 59 zemalja s 5 kontinenata. 

Osim što vrednuje kvalitetu samog maslinovog ulja, vodič Flos Olei vrednuje i raznolikost sorti maslina. 

-Istra ih doista ima, bjankeru, bužu, karbonacu, jer naši proizvođači su ih sačuvali i kvalitetno iskoristili- napominju u Turističkoj zajednici Istarske Županije.

Veliki napredak hrvatskih maslinara potvrđuje i činjenica da se 2005. godine u prestižnom vodiču našlo tek dvoje maslinara iz Istre, za razliku od današnjih pedeset.

>>Opet loša godina za masline, ulje će biti i 30% skuplje

>>Agrolaguna ulaže 20 
mil. eura u maslinovo ulje i vino

Komentara 3

PP
pp
11:42 06.03.2016.

E sad treba i kvantitetu uz kvalitetu.

SA
samoborka
09:13 06.03.2016.

Bravo!!!

PG
pucko.gumbic
10:46 06.03.2016.

Pohvalit ću ovu priču onda kad budemo proizveli maslinovog ulja dovoljno za vlastite potrebe i (daj Bože) nešto za izvoz!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije