Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODACI POREZNE UPRAVE
Povratak na članak

Hrvatska oporezuje 13.271 primatelja inozemne mirovine

Tri godine od primitka zahtjeva, Ustavni sud nije se izjasnio treba li zabraniti oporezivanje stranih mirovina

Komentari 9

FN
Fr@njo
13:09 25.11.2016.

Da ima pameti, tim ljudima trebalo bi dati jos i poticaj da se vrate i trose mirovinu u RH..ali, ne , ktome jos dozivljavaju izivljavanje, moraju porez placati mjesecno, donositi podatke drugaricama i drugovima u lokalnim poreznim uredima o tecajuju valute u kojima primaju mirovine na dan placanja , Mnogi od njih nisu radili nikad u HR,nemaju zdrastvenog osiguranja vrsi se harac nad njima a poreznom stopom od 40% plus prirez za lokalne serife i njihov njihove turisticke zajednice, masu nepismenih referenata, debila ala Bandic i njegovih jataka...Umjesto da trose svoju mirovinu u RH , ostaju tamo gdje su mirovinu zaradili.

VL
JM
jezero-matica
12:59 25.11.2016.

To je jos jedan udar na "neprijateljsku emigraciju"! Bravo djeco Sumskog Marsala!

VL
LI
Lisnjak
13:14 25.11.2016.

Ovo je tipican jugoslovenski,podcjenjivacki odnos prema hrvatskim gastarbajterima. I nije samo od juce. Odnos - vise smijesan nego li stetan.

VL
DU
Deleted user
13:58 25.11.2016.

Može li netko od tih partizanskih mudraca objasniti koja je razlika između njemačke i švicarske mirovine da no jednu oporezivali 40% a jednu ne.

VL
DU
Deleted user
13:55 25.11.2016.

Partizani imaju tu kolektivnu svijest tako su 45. Osnovali kolektive i ljudima otimali zemlju, urode, stoku imovinu. Sada njihovi sinovi ponovo otimaju pošteno i teško zarađene novce i to ljudima koje su njihovi očevi partizani komunjare protjerali iz zemlje. Stvarnoo jadno ali od ovih se nadridemokrata i očekivala otimačina

VL
Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
13:27 25.11.2016.

slazem se da je porez prevelik i namet al evo mij bratic pa moj susjed puta deset koje osobno znam vratili se iz njemacke austrije itd nije vazno nisu se godinama prijavili imaju mirovinu od tisucu do dvije tisuce eura situirani stime da imaju naseg staza iz jzge par godina inasa mirovina im iznosi naravno svega tisucu kuna i lijepo primaju jos dodatak od tristo kuna od grada zagreba plus besplatni pokaz za prijevoz a mercedese ostavljaju nabesplatnim parkiralistima i vozikaju se cijeli dan e sad ak m ne zabrane komentar jel to nirmalno? a ja ko branitelj slabo zdravlja s mizarnim primanjima moram platit kartu ko i ostala sirotinja pa jel to u redu?

VL
Avatar Grobar_Baranja
Grobar_Baranja
21:02 25.11.2016.

Tako je, udri porez na inozemne mirovine, pa povećaj 10% povlaštene (nezarađena) mirovine.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.