Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTKRIVAMO POZADINU

Hrvatska nije povukla ogroman novac za obnovu od potresa. Zagrebu propada čak 1,2 milijarde kuna?

Kuća na uglu Đorđićeve i Petrinjske i simbol zagrebačkog potresa, i dalje stoji razrušena
Sanjin Strukic/PIXSELL
23.12.2021.
u 06:29

Za točno 90 dana proći će dvije godine od potresa koji je na koljena bacio Zagreb i njegovu okolicu, a obnova obrazovnih ustanova, kao i svih drugih, napreduje puževim korakom. A rok istječe, i to doslovno, jer samo šest mjeseci preostalo je za prijavu projekata za sanaciju Fondu solidarnosti EU. Doznajemo detalje priče koja postaje sve neugodnija.

Komentara 62

Avatar Virus_1984
Virus_1984
07:16 23.12.2021.

Elita postaje sve manje zainteresirana za EU novac jer su shvatili da je krađa gotovo nemoguća, a dugogodišnji zatvor je ozbiljna opcija 🤡

DU
Deleted user
07:09 23.12.2021.

Inace je glavni problem u HR nerjeseni imovinsko pravni odnosi, neazurirane gruntovnice, upisi na tuđu imovinu i sl., tko to treba rijesiti i kako?? Bespravna gradnja isto problem, koji je zakomplicirao povlacenje novca i obnovu tim novcem.

DU
Deleted user
06:57 23.12.2021.

Kad se prvo krenulo s totalnim birokratskim sadizmom, dakle s Zakonom o obnovi koji od onih koji su žrtve potresa i izgubili su jedinu nekretninu traži 20-30 papira, humoristički i potvrdu da im je baka bila nevina pri stupanju u brak. I dogodilo se ono što se moglo i očekivati, umjesto dobrohotnosti vlasti - dočekali su ih nemilosrdni kreatori zakona koji su im osmislili nemoguću misiju, da iz pozicije naglo osiromašenih i ovisnih o drugima, moraju još stupati i putem posutim trnjem. Tako to ide kod nas... Birokracija se uvijek oholi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?