Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
deutsche welle
Povratak na članak

Hrvatska mora reagirati na briselsku diskriminaciju

Za razliku od Rumunjske i Bugarske, službeni Zagreb još nije efikasno dignuo glas zbog nepoštivanja prava na jednak vizni režim za sve članice Europske unije prema SAD-u i Kanadi.

Komentari 7

DU
Deleted user
16:09 22.07.2016.

U EU su svi jednaki osim onih koji su jednakiji....

VL
YE
Yesenin
15:57 22.07.2016.

"Sto je dozvoljeno Jupiteru,nije volu", kaze cinicna latinska izreka. Svijet je jednako cinican I danas,pa ako si minoran I jos k tome robovskog mentaliteta.....Tu smo gdje jesmo...

VL
TO
tolitol
16:49 22.07.2016.

Ni u jednom slučaju dosada ni SAD ni Kanada nisu popuštali. Kanada je ukinula vize Hrvatskoj, a (dosta) kasnije i Češkoj kada je ocijenila da joj to odgovara. Tu EU nije igrao niti će igrati bilo kakvu stvarnu ulogu. Što se tiče SAD-a, uvjeti za ukidanje su dobro poznati i ni tu nikakvo potezanje preko Bruxellesa neće uroditi plodom. Dovoljno je reći da je jedan od glavnih saveznika tog istog SAD-a, Poljska, isto tako na popisu zemalja čijim je državljanima potrebna viza za SAD. Nema tu nikakvog prenemaganja i tobožnjih lakih rješenja. Ni za Hrvatsku ni za koga drugoga. Kada broj odbijenih zahtjeva za vizu padne ispod određene razine, tada će i hrvatski državljani moći u SAD. Nitko nama nije kriv što smo pola BiH i Srbije opskrbili hrvatskim dokumentima pa sad u veleposlanstvima SAD-a u Beogradu i Sarajevu ti isti ljudi bez posla, ušteđevine i drugih uvjeta za život traže vizu za "turistički" posjet SAD-u.

VL
Avatar superhik74
superhik74
19:22 22.07.2016.

Ha, ha, ha...pa zar ce nase Americke pudlice zalajati na svog gospodara iako im gospodar ne da uci u njegovu kucu bez vize. To su pravi "saveznici".

VL
DE
dernek
17:51 22.07.2016.

Hrvatska je odavno trebala reagirati u Eu imala je puno razloga ali ko ce reagovati prosla Vlada koja bi voljela biti sastavni dio regiona a ne eu ili ova tehnicka Vlada ni o jedne ili druge nema nikakve koristi doli sramote.

VL
DU
Deleted user
16:34 22.07.2016.

Kako će Hrvatska reagirati kada ni vladu nemamo? Ovi što sebe nazvaše domoljubima to su napravili samo da dobre plaće dobivaju. Oporba isti K kao i HDZ hrpa besposličara koji jedino što znaju raditi je arlaukaanje o tome kako ih udba napada dok u međuvremenu udbapi lijepo žive jer su im domoljubi to omogućili.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.