Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jakša puljiz:

Hrvatska iz fondova EU povukla 340 od ukupno 668 milijuna eura

jakša puljiz
Žarko Bašić/PIXSELL
06.09.2012.
u 22:35

Za pripremu zahtjeva potrebno od 20 do 30, pa i 40 dana, rekao je zamjenik ministra Pulijz

Hrvatska je dosad iz pretpristupnih fondova Europske unije od ukupnih 668 milijuna eura povukla 340 milijuna, od čega je dosad isplaćeno 170 milijuna, otkrio je zamjenik ministra regionalnog razvoja i fondova EU Jakša Puljiz u Dnevniku HTV-a. Puljiz je rekao kako je za pripremu zahtjeva potrebno od 20 do 30, pa i 40 dana, te da je to vrijeme podjednako vremena potrebno za kreativni dio, razradu ideje, te za prikupljanje svih potrebnih dokumenata.

>> Koliko su novca iz EU iskoristile zemlje srednje i istočne Europe

Govoreći o slučaju Općine Galovac, koja je 63 tisuća uplaćenih eura potrošila nenamjenski, zbog čega su morali vratiti sav novac s kamatama i sudskim troškovima, Puljiz je rekao kako je od svih sredstava iz fondova u Hrvatskoj nenamjenski potrošeno tek 0,65 posto, što je, kako je naglasio, izuzetno malo.

Puljiz je onima koji misle da sami ne mogu složiti zahtjev preporučio da se obrate konzultantskim tvrtkama, dodajući kako nije riječ o korupciji.

- Mita i korupcije ima svugdje, pa i u EU fondovima, ali su razvijeni mehanizmi koji su to smanjili na najmanju moguću razinu - rekao je.

>> Ministar Maras: Podjela na dvije regije donosi više novca

Komentara 7

SN
snjezni
23:58 06.09.2012.

Ovo je notorna laž! Ali i sve ostalo od ove vlade je također laž. Laku noć.

DZ
dzukaficuka
07:36 07.09.2012.

Samo nemojte zaboraviti da to neko treba vratiti pogledajte Grke Spanjolce Prtugalce Tuljane Zslovence kome je EU jos dala nesto za badave ha ha ha mulci jedni

ST
stefj
22:55 06.09.2012.

Hm, kada je trebalo dati more Slovencima, onda se pričalo o nekih 3.5 milijarde Eura. Kada je trebalo zaokružiti DA na referendumu, onda je bilo 2.7 milijardi, da bi sada bilo nekih 680 milijuna? Nekak te miljiarde rastu i padaju, u nevjerojatnim omjerima. A tek zadnja cifra od 14.7 milijardi kada treba poduprijeti novu regionalnu podijelu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije