Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Hrvatska dužnosnica radila istodobno i kao konzultantica u Srbiji

Naslovnica 7.11.
Foto: VL
07.11.2016.
u 00:02

Dva posla Štefice Stažnik – Kao zastupnica pri Europskom sudu za ljudska prava imala je plaću oko 14.000 kuna

Zastupnica Republike Hrvatske pred Europskim sudom za ljudska prava (ESLJP) prihvatila je u kratkom razdoblju sredinom ove godine posao konzultantice u Srbiji, otkrivaju dokumenti do kojih je došao Večernji list.

Ali, iako na prvi pogled situacija u kojoj osoba zastupa Hrvatsku, pomaže Srbiji i prima plaću na dva mjesta može zvučati kao potencijalni sukob interesa, hrvatski zakon dopušta dužnosnicima da dodatno zarađuju sudjelovanjem u međunarodnim projektima koje financira EU, strana država ili organizacija.

Dužnosnici, drugim riječima, ne mogu stjecati prihod negdje drugdje u Hrvatskoj bez prethodnog odobrenja Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa, ali mogu stjecati prihod bez takvog odobrenja na međunarodnim projektima u inozemstvu.

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Amerika bira: I Donald Trump i Hillary Clinton po 45%

>>Da mogu, Hrvati bi izabrali Clinton: za nju su čak i desni Tonči Tadić, Dinko Burić, a za Trumpa Igor Mandić, Jakov Sedlar

>>Svećenik u kući: s obiteljima će razgovarati o pobačaju, braku, djeci

>>Plenković sve popularniji, nizak rejting predsjednice

>>Izbori u SDP-u: većina uvjerena u drugi krug i finale Bernardić-Miljenić

>>Boris Johnson - U Zagreb stiže radi zapošljavanja Hrvata i Brexita

>>Umecima ćemo uskoro pojačavati svoju inteligenciju

Foto: VLm

Komentara 21

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
20:57 06.11.2016.

ma stvarno ovo je preslo svaku mjeru al vole srbiju i dinare i kune a cemu se cudimo vise pa poznate face iz javnog i gospodarskog svijeta idu po bjelogradu na razno razne svadbe i tulume e moj narode dok su jedni ginuli ovi drugi su se bogatili i sad im se pogoduje u hrvatskoj a oni tulumare po srbiji znam znsm vecernji mi bu obrisal po obicaju komentar i opomena da pisem van okvira teksta al nista nije izvan okvira vec je ovo cinjenica

Avatar pendreck
pendreck
22:09 06.11.2016.

Bye bye Stefica

KK
klara.kos.73
01:48 07.11.2016.

ajde ne kakajte.Idite u Vukovar i uvjerite se koliko policajaca i pravosudnih djelatnika je trano nastanjeno u Srbiji. Iz Srbije svaki dan dolaze na posao .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije