Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INTERNET

Hrvatska domena jedna od najsigurnijih na svijetu

domena
Arhiva VL
03.12.2009.
u 11:54

Kako su objavili stručnjaci McAfeea, proizvođača sigurnosnih softvera, domena Kameruna jedna je od najopasnijih s obzirom na to da ima veliku sličnost s najpopularnijom domenom .com.

Domena države Kamerun (.cm) jedna je od najopasnijih na svijetu jer čak trećina internetskih stranica u toj domeni predstavlja sigurnosni rizik za posjetitelje, dok je hrvatska domena (hr.) jedna od najsigurnijih, podaci su McAfeea, proizvođača sigurnosnih softvera, objavio je BBC.

Kako su objavili stručnjaci, domena Kameruna jedna je od najopasnijih s obzirom na to da ima veliku sličnost s najpopularnijom domenom .com.

Naime, korisnici nerijetko umjesto .com utipkaju .cm što internetski kriminalci znaju veoma dobro iskoristiti postavljajući lažne stranice, slične onima koje korisnik namjerava posjetiti, samo što su te stranice zaražene brojnim virusima.

Poslije domene Kameruna, najopasnije su domene Kine (.cn), Samoe (.ws), Filipina (.ph) i domena bivšeg Sovjetskog Saveza (.su).

Kao najsigurnije domene u svijetu pokazale su se domene Japana (.jp), Irske (.ie) i Hrvatske (.hr).

Ključne riječi

Komentara 2

RL
RPG lover
20:15 07.12.2009.

free.com.hr koristiti s oprezom! Tako kaže McAfee. Inače, njegov glupi Site Advisor (skraćenica SA) bezopasne siteove označava crvenom bojom, a vrlo opasne žutom ili zelenom bojom. Nikad nije Zwinky, SpySheriff ili Cursormaniu označio crveno, već zeleno ili žuto!!! Izaberite WOT-ov dodatak umjesto Mcafeeovog SA-a.

KG
kaj_god
09:15 05.12.2009.

Zato što kod nas se nema kaj ni posjetiti na internetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije