Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vojna suradnja

Hrvatska bi mogla opremati vojsku Ujedinjenih Arapskih Emirata

idex (1)
Foto: morh.hr
1/7
22.02.2011.
u 18:09

Budući da na sajmu izlaže više od tisuću proizvođača, u MORH-u naglašavaju da je Bin Zayedov posjet hrvatskom paviljonu veliko priznanje

Ujedinjeni Arapski Emirati zainteresirani su za proizvode hrvatske vojne industrije, potvrdio je princ prijestolonasljednik Abu Dhabija Mohammed bin Zayed za posjeta hrvatskom paviljonu na međunarodnom sajmu vojne industrije "IDEX 2011" u Abu Dhabiju, izvijestilo je ministarstvo obrane na svojim internetskim stranicama. Mohammed bin Zayed, koji je ujedno i zamjenik vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga UAE, u hrvatski je paviljon došao na poziv hrvatskog ministra obrane Davora Božinovića s kojim se prethodno susreo, a izražavanjem interesa za hrvatske proizvode otvorio je mogućnost izravnog pregovaranja hrvatskih tvrtki i onih iz UAE.

Budući da na sajmu izlaže više od tisuću proizvođača, u MORH-u naglašavaju da je Bin Zayedov posjet hrvatskom paviljonu veliko priznanje. Od hrvatskih tvrtki koje proizvode vojnu opremu i naoružanje na "IDEX 2011" izlažu Đuro Đaković - Specijalna vozila, Šestan Busch, Inkop, DOK-ING, Kroko i HS Produkt.

Ministar Božinović razgovarao je i s načelnikom Glavnog stožera UAE generalom Hamadom Al Romathijem o mogućnostima opremanja vojnika UAE-a hrvatskom vojnom opremom, kao i o mogućnostima suradnje kroz obuku specijalnih postrojbi. General Al Romathi izjavio je da će uskoro u Hrvatsku poslati izaslanstvo svojih Oružanih snaga koje će razmotriti mogućnosti suradnje.

Oružane snage UAE imaju oko 65.000 vojnika, a uglavnom ih opremaju zemlje zapadne Europe, SAD i Rusija.

Komentara 12

OB
-obrisani-
18:59 22.02.2011.

za neverovati pa sta ce te vi kome prodavati??/??? vama ameri uvaljuju stare kante od hamera i resavaju se otpada,a vi bi nesto prodavali sta- oklopljeni tomo vinkovic za busmanska plemena mozda riz-ovu stelt tehnollogiju???? ovaj vecernji je stvarno postao zuta stampa

OB
-obrisani-
19:07 22.02.2011.

Ma dobro je samo neka prodaju što više . UA je veliki kupac a stare kante od amera treba malo izučiti i unaprijediti u novi proizvod pa nanovo prodati.

MA
master
20:08 22.02.2011.

Ma koga vi ovde farbate, nema sanse pored amera i ostalih velesila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije