Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrhovni sud

Hrvatin: Prijavio sam razgovor s osobom iz Glavaševa okruženja

Branko Hrvatin
Patrik Macek/Pixsell
16.08.2010.
u 12:18

Po svemu sudeći, riječ bi mogla biti o Ivanu Drmiću, saborskom zastupniku HDSSB-a, iako Hrvatin ne želi otkriti ime svog sugovornika.

Predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin potvrdio je Večernjem listu da je ''upozorio mjerodavne na jedan razgovor s jednom osobom'' koji mu se učinio neprimjerenim jer se odnosio na slučaj Glavaš.

Razgovor se dogodio izvan Vrhovnog suda, u susretu koji nije bio unarpijed dogovoren, nego je mogao biti i slučajan, s jednom osobom iz Glavaševa okruženja, po svemu sudeći riječ bi mogla biti o Ivanu Drmiću, saborskom zastupniku HDSSB-a, iako Hrvatin ne želi otkriti ime svog sugovornika. Razgovor je vođen u vrijeme nakon što je već - početkom lipnja - bila održana javna sjednica na kojoj je raspravljano o slučaju osječkih ratnih zločina.

- U tom trenutku odluka je već bila donesena, što ocjenjujem na temelju toga što je javna sjednica već bila održana, jer se nisam raspitivao niti sam išta znao o odluci - kaže Hrvatin. Osoba iz Glavaševa okruženja raspitivala se o stanju spisa, imala je informacije o kolanju spisa, iako su te informacije mogli crpiti i iz novinskih članaka.

- Raspitivanje o predmetu koji je u tijeku na Vrhovnom sudu ocijenio sam neprimjerenim - kaže Hrvatin.

Očito je nakon toga USKOK s tajnim službama krenuo u akciju, čije rezultate još ne znamo, ali riječ bi mogla biti o ozbiljnom pokušaju ne samo utjecaja nego i podmićivanja sudaca Vrhovnog suda koji su odlučivali o slučaju Glavaš. U toj akciji uzgred je otkriven i nižepozicionirani službenik Vrhovnog suda koji je u nekim drugim predmetima odavao podatke o odlukama i spisima, prije nego što bi odluke bile otpravljene sa suda. Taj bi službenik uskoro mogao biti izravno optužen, navodi se u krugovima bliskim istrazi.

Komentara 8

OB
-obrisani-
12:38 16.08.2010.

MA KONAČNO ! BRAVO! SVAKA ČAST! NADAMO SE SUČE HORVATIN DA ĆE TE POŽIVJETI JOŠ DUGI NIZ GODINA! Jer ako su se usudili to napraviti vama, što tek rade onima na nižestupanjskim sudovima?! Al zašto priča ne ide dalje? Hoće Hoće li ti zastupnici izgubiti svoj mandat? Gospon sudec, još jenput, svaka čast!

BZ
Branko Zajec
14:20 16.08.2010.

Nisu imali sreće, obratili su se poštenom čovjeku. Trebali su pitati svoga nekadašnjeg sugrađana Šeksa, da im on preporuči adresu na koju se treba obratiti. On je taj koji je postavljao suce. Očigledno, da ovaj Hrvatin, nije iz njegove kvote.Sada je potrebno zajedno sa Glavašem i ovoga Drmića izbaciti iz Sabora i poslati u zatvor. Neka si prave društvo i malo ohlade, neka se sjete da su oba izabrani u Sabor, od strane građana koji su naivno vjerovali da su izabrali poštene ljude.Kad ono........

SN
sneacker
12:28 16.08.2010.

Ništa čudno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije