Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAJAN ZED:

'Hrvati, stanite na kraj zlostavljanju Roma'

Rajan Zed
Rajan Zed
01.07.2013.
u 09:52

Rajan Zed, predsjednik Općeg društva hinduizma, tvrdi da Romi u Hrvatskoj žive kao u apartheidu

Rajan Zed, predsjednik Općeg društva hinduizma, povodom ulaska u Europsku uniju pozvao je Hrvatsku da stane na kraj zlostavljanju Roma, koji, kako se tvrdi u priopćenju, u Hrvatskoj žive kao u apartheidu.

Zed se poziva na izvješće američke vlade o ljudskim pravima u Hrvatskoj u 2012. godini, prema kojima je društveno nasilje, zlostavljanje i diskriminacija Roma i dalje problem.

Zed je iz Nevade poručio kako bi \"zemlja Marca Pola i sedam mjesta Svjetske baštine trebala bolje prihvatiti romsku braću i sestre\".

Zed je pozvao i vjerske vođe i organizacije, pogotovo Rimokatoličku crkvu, da otvoreno prihvate Rome jer je grijeh gledati ih kako svaki dan pate.

>> HRW: Iako je primljena u EU, Hrvatska ne poštuje sva ljudska prava

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije