Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Malverzacije kreditima

Proširena istraga u jednoj od najvećih korupcijskih afera u Sloveniji: Upletena i bivša Miss sporta Hrvatske?

Missica
Foto: Pixsell
10.01.2017.
u 21:36

Sud u Mariboru proširio je istragu u jednoj od najvećih korupcijskih afera u Sloveniji u kojoj je osumnjičena bivša Miss sporta Hrvatske

Istražni sudac mariborskog Okružnog suda proširio je istragu u jednoj od najvećih korupcijskih afera u Sloveniji u koju je, uz još devet hrvatskih državljana, upletena i bivša Miss sporta Hrvatske Vlatka Matić Pivac.

Radi se o malverzacijama kreditima Nove kreditne banke Maribor, a u sumnjivim poslovima ta je banka, tvrdi slovensko tužiteljstvo, između 2006. i 2009. oštećena za više od 30 milijuna eura. Slovenski mediji objavili su kako je istražni sudac proširio istragu neposredno prije Nove godine, a ovim novim proširenjem istrage obuhvaćeno je deset hrvatskih državljana i jedan slovenski.

Zatražen pritvor

Iako se ne navodi identitet osumnjičenih, pretpostavlja se da se radi o osobama protiv kojih se istraga vodi već neko vrijeme, a među njima je i bivša hrvatska misica. Istragom su otprije obuhvaćeni i bivši predsjednik i izvršni direktor Nove kreditne banke Maribor Matjaž Kovačić, njegovi kolege iz uprave Manji Skernišak, nekadašnji izvršni direktor i voditelj Leasinga Nove kreditne banke Maribor Igor Šujica te njegov prethodnik na mjestu voditelja Boris Cekov.

Protiv jedne osobe zatraženo je i određivanje pritvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, ali je mariborski Okružni sud to odbio. Istraga o malverzacijama u drugoj najvećoj slovenskoj banci vodi se već nekoliko godina, a bivšoj Miss sporta, kao i poduzetniku Tomislavu Blagusu, vlasniku tvrtke KBM Projekt, preko koje se izvlačio novac, od 2012. blokirana je imovina u Hrvatskoj. No, istragom su obuhvaćeni tek ove godine.

Blokada Pantovčaka

Bivšoj misici blokirane su nekretnine i bankovni računi, a sud u Mariboru u više je navrata od zagrebačkog Županijskog suda tražio i blokadu dijela kompleksa Predsjedničkih dvora jer je tvrtka bivše misice Kavoteka vlasnik dijela zemljišta na Pantovčaku.    

>>Misici dojavili da će joj upasti policajci?

Komentara 13

B2
bokida 2
22:00 10.01.2017.

Zaista je poznata.

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
21:57 10.01.2017.

prvo ćemo štediše ljubljanske rješavat pa sve ostalo

DU
Deleted user
23:21 10.01.2017.

Austrijski večernji je baš nehuman. Zna da Hrvati padaju na slike s novčanicama. Te ih hrane sa takvim slikama i sličnim koještarijama. A pogotovo nacionalistički uzdasi. Hrvatko gospodarstvo je izgubilo tržište. A ovaj list kao da nije bez učešća u tome.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije