Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skandal u savudriji

Mladi SDP-a: Zbog homofobije iz kampa su izbačeni Portugalci

ed miliband
Press Association/PIXSELL
22.07.2012.
u 10:30

Britanska delegacija prijavila je Portugalce koji su prilikom dolaska u kamp pjevali navijačke pjesme homofobnog sadržaja. Nakon prijave Portugalci su izbačeni iz kampa

Više od 1400 aktivista okupilo se prošlog tjedna u savudrijskom kampu Veli Jože na 10. ljetnom kampu pripadnika mladih socijaldemokrata, socijalista i laburista Europe, a onda su dvojica među njima, najblaže rečeno, pred tolikim velikim brojem osramotila sebe i svoju državu, ali, ipak to nisu bili, kako je prvotno objavio Daily Mail, dvojica hrvatskih delegata. Naime, dvojica delegata izbačena su iz kampa zbog homofobnih izjava i prijetnji nasiljem, ali ispostavilo se kako se ipak radilo o portugalskim, a ne hrvatskim delegatima.

- Točno je da je organizator ovogodišnjeg ECOSY Summer Campa, a to je Forum mladih SDP-a, izbacio dvoje sudionika zbog homofobnog ispada. Ali nije bila riječ o članovima hrvatske, već portugalske delegacije - poručili su iz Foruma mladih SDP-a.

Britanska delegacija, objašnjavaju iz Foruma mladih SDP-a, prilikom dolaska u kamp vozila se s portugalskom delegacijom, čija dva delegata su pjevala navijačke pjesme koje su bile homofobnog sadržaja. Britanska delegacija prijavila je Portugalce koji su izbačeni iz Kampa, na čemu se na twitteru član britanske delegacije i zahvaljuje.

Daniel de la Motte, a laburistički aktivist iz Birminghama, na svom je Twitter profilu objavio: ‘Uspio sam izbaciti dva delegata zbog homofobije, i zato čestitam organizatorima na brzoj reakciji."

Događajima na Savudriji razočaran je i sam Ed Miliband, šef britanske oporbe i predsjednik Laburističke stranke, a britanski delegati koji su prisustvovali kampu kratkim su maršom prosvjedovali protiv homofobije i transfobije.

Jedan od britanskih delegata na svom je Twitteru objavio kako su neki dijelovi Europe i dalje prepuni fanatizma i netolerancije unatoč socijalističkoj pripadnosti.

Komentara 222

OB
-obrisani-
11:33 22.07.2012.

wisdom . vidoviti boro koga ja podržavam?

OB
-obrisani-
12:45 22.07.2012.

mlml

OB
-obrisani-
11:31 22.07.2012.

dokaz da mladi nisu zatrovani otrovom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije