Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fotke s dočeka

Hrvati dočekali 2013. na trgovima, u Splitu spektakularan vatromet

Split vatromet (1)
Ivo Čagalj/PIXSELL
01.01.2013.
u 08:19

Diljem Hrvatske sinoć se veselo, uz zvukove popularne glazbe, vatromete i alkohol ušlo u Novu godinu. Nezaobilazne su bile i čestitke gradonačelnika.

Diljem Hrvatske sinoć se veselo, uz zvukove popularne glazbe, vatromete i alkohol ušlo u Novu godinu. Nezaobilazne su bile i čestitke gradonačelnika.

U Zadru je novogodišnji doček priređen na Narodnom trgu i u Varoši. Dubrovčane su na Stradunu Novi fosili uveli u Novu godinu, a slavilo se uz bakljadu, dok je u ponoć sa čašom šampanjca u ruci svojim građanima čestitku s pozornice odaslao gradonačelnik Andro Vlahušić.

Uz zaista spektakularan vatromet su Splićani ispratili staru 2012. i ušli u Novu godinu. Na Rivi su građane zabavljali TBF, Zlatko Pejaković i grupa Rišpet, a s njima je nazdravio i gradonačelnik Željko Kerum.

U Rijeci na Korzu je prvu čestitku građanima uputio gradonačelnik Vojko Obersnel. Svirali su im rockeri iz grupe Mandril, ponovno okupljanje grupe Denis&Denis probudilo je nostalgiju, dok su program zatvorili "veterani" iz Psihomodo popa Davora Gopca.

Varaždinci su staru godinu ispratili na Korzu uz valcer, prskalice, šampanjac i novogodišnji maraton. Prvu čestitku Šibenčanima na trgu ispred zgrade županije poslali su gradonačelnik Ante Županović i župan Goran Pauk. Za dobru zabavu bili su zaduženi domaći zabavljači iz grupe Berekini.

Grupa Lyra i Igor Delač zabavljali su Osječane u novogodišnjoj noći, a sve najbolje su im u ponoć zaželjeli gradonačelnik Krešimir Bubalo i župan osječko-baranjski Vladimir Šišljagić. Nekoliko stotina ljudi u Krapini je na Trgu Ljudevita Gaja uz glazbeni program i vatromet dočekalo Novu godinu.

Pulski Forum bio je premalen za sve ljude koji su staru godinu željeli ispratiti uz Nenu Belana. Nakon čestitke gradonačelnika Borisa Miletića uslijedio je veličanstven vatromet. U Koprivnici su građani slavili na glavnom gradskom trgu.

U Bjelovaru je ispraćaj Stare i doček Nove godine organiziran u atriju Gradske uprave, a unatoč štednji bilo je veselo, raspjevano i rasplesano uz podršku Vedrana Jagodića i grupu Hot Stuff. Iza ponoć je građanima čestitao i nazdravio šampanjcem gradonačelnik Antun Korušec.

Vinkovčani, Vukovarci i Otočani uz tamburaše i bećarce ušli u 2013. Nekoliko tisuća Vinkovčana i Vukovaraca doćekalo je na otvorenom Novu godinu i uz zvuke tamburice, slavonsku pjesmu i bećarce ušli u 2013. Tradicionano u vinkovačkoj pješačkoj zoni Vinkovčani dočekuju novu godinu pa je tako bio i ove kada su ih zabavljali tamburaški sastavi Slavonija band i Dike, a gradonačelnik Mladen Karlić koji im je sa svojim zamjenikom Tomislavom Šarićem, zaželio sretnu i uspješniju 2013. počastio je kuhanim vinom, čajem, pecivom i na odlasku satre i dolasku nove godine, vatrometom.

Mnogi su i zaplesali unatoč hladnoći, ali ih je to dodatno zagrijalo. Bilo je veselo i na vukovarskom Trgu Republike Hrvatske gdje su Vukovarce zabavljali Passage Band, Tamburaški sastav Kristali i zvijezda večeri Krunoslav Kićo Slabinac koji je Vukovar u 2013. uveo veselim slavonskim bećarcem na opće zadovoljstvo okupljenih. Odbrojavanju stare i početku nove godine pridružio se i gradonačelnik Vukovara Željko Sabo s gostom gradonačelnikom Kaštela Josipom Berketom koji je Novu godinu odlučio dočekati u gradu heroju. Obojica su poželjela građanima i građankama puno zdravlja, sreće i blagostanja u godini koja je pred nama, a gradonačelnik

Sabo uputio im je i poruku o optimizmu kojemu se trebamo okrenuti jer, kako je rekao, Vukovar čeka svjetla budućnost. Na glavnom trgu u Otoku Otočane su zabavljali Ivan Stapić i prijatelji, tamburaši KUD-a Josipa Lovretića, a program su vodili humoristi bać Roka i did Tunja.

Fotografije sa dočeka u Hrvatskim gradovima pogledajte u fotogaleriji.

>>FOTO Zagrepčani dočekali 2013. uz prljavce i 'Samo za taj osjećaj'

Komentara 1

Avatar spirit80
spirit80
09:57 01.01.2013.

Sritnu novu 2013. želim svima :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije